Grootheden Alain Ducasse en Albert Adrià openen samen restaurant Admo

Grootheden Alain Ducasse en Albert Adrià openen samen restaurant Admo

Sterrenchefs Alain Ducasse en Albert Adrià openen samen restaurant Admo in Parijs. Het betreft een pop-up restaurant dat voor de duur van honderd dagen is geopend.

Alain Ducasse vertelt dat hij in juni zijn vriend Albert Adrià belde met de melding dat het tijd was om iets samen te doen. 'En hij zei ja.'  Ducasse zou hebben gezegd: 'Ik heb ontdekt dat je alles hebt gesloten en ik heb Plaza Athéneé gesloten, dus wil  je plezier hebben?' Adrià: 'Ik zei ja', vertelt hij tegenover de Spaanse krant El Pas. 'Maar uitte nog wel mijn twijfels'. Daarop zou Ducasse hebben gezegd: 'Kom naar Parijs om een pop-up te maken en dan zien we wel.' Adrià : 'Het verbaasde mezelf, maar het leek me geniaal: samen een restaurant in Parijs. Het idee trok me aan, ik vertrouw op ons werk. Ik hou van de Franse keuken en ben opgegroeid in Frankrijk.'

Restaurant Admo

Het experimentele en duurzame restaurantproject krijgt de naam Admo als erkenning voor de drie chef-koks die het project leiden; Albert Adrià, Alain Ducasse en de Franse chef Romain Meder van Plaza Athénée , die al vele jaren samenwerkt met Ducasse. Het project zal worden ondergebracht in het restaurant Les Ombres , in het museum Quai Branly in Parijs.

De bekroonde Franse patissier Jessica Prealpato die tevens al jaren samenwerkt met Ducasse,zal met haar desserts ook een essentiële rol spelen in het ADMO-project. Net als sommelier Vincent Chaperon van Dom Perignon.

Albert Adrià

Opening

Het project gaat op 10 november open voor in totaal 100 dagen en zal 100 lunches en 100 diners serveren. En volgens Adrià's Instagram zal het menu 'de ongekende ontmoeting vieren tussen de Spaanse en Franse keuken, herenigd door dezelfde bewuste en duurzame benadering'.

Een zevengangendiner kost er 380 euro. Een zevengangenlunch kan worden gereserveerd voor 380 euro.