Remco Kuijpers verruilt keuken Fitzgerald* voor WSHS Gouda

Remco Kuijpers verruilt keuken Fitzgerald* voor WSHS Gouda
Martijn Kajuiter (links) en Remco Kuijpers (rechts)

Remco Kuijpers maakt de overstap naar restaurant Lizz, onderdeel van boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS), waar hij gaat samenwerken met executive chef Martijn Kajuiter. Kuijpers was de afgelopen 6 jaar chef-kok van het Rotterdamse restaurant Fitzgerald, waar hij in 2018 een Michelinster verdiende.

Ervaren sterrenchef Remco Kuijpers komt vanaf januari 2022 het team van restaurant Lizz en mede-sterrenchef Martijn Kajuiter versterken bij hotel Weeshuis Gouda (WSHS). Hij neemt de plek in van keukenchef Rémi Truijen, die in oktober het hotel verlaten heeft.

Rotterdammer Remco Kuijpers was de afgelopen 6 jaar chef-kok van restaurant Fitzgerald*, waar hij in de Michelingids van 2018 de ster binnenhaalde. Daarvoor was hij souschef bij voormalig restaurant Wereldmuseum, waar hij kookte toen in 2014 daar de ster kwam.

Hij begon zijn carrière als leerling-kok bij De Swaen in Oisterwijk (gesloten) en werkte vervolgens bij toprestaurants als Da Vinci* en Vermeer*. De potentie van Lizz en de ambitie van eigenaren Lennart en Sharon van Gastel en executive chef Martijn Kajuiter, trokken Kuijpers uiteindelijk over de streep om restaurant Fitzgerald te verlaten. ‘Het team wil gasten vanuit het hart op alle mogelijke manieren verwennen en ze stralen een eigen identiteit uit. Ik kom heel graag dat collectief versterken.’

Zij-aan-zij

Kuijpers zal zij-aan-zij werken met Kajuiter, die sinds de start van zijn carrière in de jaren 90 bij meerdere sterrenrestaurants in binnen- en buitenland werkte. Zo verdiende hij een Michelinster bij het Ierse Cliff House Hotel. Sinds januari 2021 werkt Martijn bij WSHS.

Beide chefs hebben dus in het verleden eigenhandig een Michelinster bij elkaar gekookt en deze kwaliteiten worden bij Lizz gebundeld. Kajuiter: ‘Ze zeggen dat chefs een groot ego hebben. Dat is ook zo, maar ze stellen dat ego ook heel graag beschikbaar aan het grotere goed. Lennart en Sharon zijn enorm moedig geweest om WSHS te realiseren en het hotel verdient het beste. Daar zorgen we samen voor.’

Beide chefs zijn gepassioneerde professionals die elkaar genoeg lucht geven om creatief te zijn en beter te worden. Kajuiter: ‘Zonder kritiek geen vooruitgang, en die ruimte is er. We zullen elkaar versterken en samen voor het hoogst haalbare niveau gaan.’

Toppers gezocht

Net als de rest van de Nederlandse (en wereldwijde) horeca, zoekt ook WSHS naar personeel. Remco Kuijpers en Martijn Kajuiter roepen dan ook iedereen op om de vacatures van het hotel in Gouda te bekijken. Bij zowel de zwarte als witte brigade is plek voor mensen die graag willen leren van de besten uit het vak. Kajuiter: ‘Mensen hebben hier niet te maken met clichés en herhaling van zetten, die nog weleens om de hoek komen kijken bij horeca die al langer bestaat. WSHS is een jong bedrijf waar met respect met elkaar wordt omgegaan en ruimte is voor eigen initiatief.’

Over WSHS

Lizz is het hotelrestaurant van Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS). Dit boetiekhotel met 25 suites opende in het voorjaar van 2021 in het historische centrum van Gouda.

WSHS wordt geëxploiteerd door het echtpaar Lennart en Sharon van Gastel. Met bijzonder interieur, kunst en oog voor detail maken zij horecaconcepten die onderscheidend zijn in sfeer en beleving. Daarbij geven ze bij voorkeur verlaten, liefst zeer oude, gebouwen een nieuwe bestemming. In Gouda staan ze bekend als de ondernemers achter het Museumcafé Gouda, Keck en LF Gouda (in een oude lichtfabriek). Met laatstgenoemde ontvingen zij in 2016 een nominatie voor de Dutch Design Awards.