Zo gaat The Harbour Club Eindhoven eruit zien

Zo gaat The Harbour Club Eindhoven eruit zien

The Harbour Club opent in 2022 haar nieuwe zaak aan de Sumatralaan in Eindhoven, in het pand van voormalig sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve. The Harbour Club deelt nu de eerste art impressions van het nieuw te openen restaurant.

Mede-eigenaar Joost Verhoeven vertelt dat de oude boerderij momenteel volledig wordt verbouwd. Het restaurant krijgt 250 tot 300 zitplaatsen, twee private dinings en een eigen parkeerplaats. Medio maart staat The Harbour Club voor opening gepland. Eerder zat voormalig sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve in het pand gevestigd.

Het restaurant wordt in oude staat hersteld, met respect voor de karakteristieke delen’, aldus Verhoeven. The Harbour Club ligt midden in de stad en toch in het rustige park.’ The Harbour Club telt twee zaken in Amsterdam, één in Rotterdam, een in Den Haag en één in Vinkeveen.

Investering

In totaal wordt er 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in de langgevelboerderij van rond 1867, naar een ontwerp van architect Paul Sloven uit Den Bosch. ‘Daarvoor gaan we het gevoel dat bij de boerderij hoort terugbrengen. Zonder tierlantijntjes, we zetten het gebouw in zijn sterkte. Met een nieuwe keuken, vloeren, een kelder met toiletten en een nieuwe entree. Achter verplaatsen we de glazen serre zodat de stalpoort weer zichtbaar wordt. Ook laten we de vloer van de serre wat zakken, zodat het gebouw beter in het zicht staat vanaf de Karpendonkse plas. Ook wordt de boerderij voorzichtig aangelicht’, aldus Verhoeven eerder tegenover Het Eindhovens Dagblad.

Herstel van de boerderij

Het pand wordt momenteel volledig gestript, maar de oude spanten in het pand worden teruggeplaatst, net als het rieten dak. Binnen wordt het één grote ruimte. Het woonhuis wordt ingericht als private dining.

Royaal en vol glamour

The Harbour Club heeft als concept het imago van een exclusieve club waar alles royaal én met veel glamour is. ‘Gasten zijn bij binnenkomst vaak even overdonderd door het interieur. Ook onderscheiden we ons met het personeel, dat zijn zeker geen bange hertjes’, aldus mede-eigenaar Joost Verhoeven in een eerder interview met Misset Horeca.