Humphrey's restaurants: toeslag voor personeel dat werkt op zaterdag

Humphrey's restaurants: toeslag voor personeel dat werkt op zaterdag

Restaurantketen Humphrey's - tien (bijna elf) vestigingen in Nederland - biedt haar werknemers sinds kort een toeslag van 25 procent op hun bruto uurloon wanneer ze op zaterdag werken.

Humphrey’s heeft de zaterdag-toeslag personeel in het leven geroepen om het personeelstekort tegen te gaan. Recent kwam ook Fletcher al met een toeslag van 10 procent voor nieuwe flexwerkers.

Verbeterde arbeidsvoorwaarden

Debby Portman, hr manager bij de Humphrey’s keten, laat weten dat de animo om op zaterdag te werken afnam. ‘We hebben gesleuteld aan het hele pakket arbeidsvoorwaarden. Zo zijn de lonen wat verhoogd en zijn schalen toegevoegd voor medewerkers die bijvoorbeeld leidinggevende taken en/of extra verantwoordelijkheden hebben. Ook is er een bonus van €100 bruto in het leven geroepen voor medewerkers die een nieuw teamlid aanbrengen.’

Humphrey's toeslag personeel

Verder biedt Humphrey’s medewerkers 20 procent personeelskorting over de hele rekening als ze komen eten met familie of vrienden. Evenals een korting op de zorgverzekering.

Met name in Amsterdam, Utrecht en Breda is het personeelstekort voor Humphrey’s nijpend.

Rob Adriaanse

Bij de restaurantketen van Rob Adriaanse zijn alle vestigingen in eigen beheer. Er werken ongeveer 400 mensen, waarvan 100 onder vaste verloning vallen. Dat wil niet zeggen dat ze allemaal 38 uur werken, maar wel een vast aantal uren op papier hebben. Anders dan de ambulanten met flexibele contracten.

Cao-regels

De horeca cao van KHN en die van het Nationaal Horeca Gilde - waar Humphrey’s onder valt - kennen geen weekendtoeslagen.