Cao-onderhandelaars woensdag weer om tafel

Cao-onderhandelaars woensdag weer om tafel

Onderhandelaars van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en vakbonden zitten woensdagmiddag 22 augustus met elkaar om de tafel om te praten over een nieuwe horeca-cao. Dat is vandaag afgesproken, nadat de partijen maandag niet tot overeenstemming kwamen.

Op verzoek van de werkgevers is afgesproken dat er een radiostilte in acht wordt genomen over de inhoud van de gesprekken, zo laat FNV-bestuurder Milen van Boldrik weten. Van Boldrik meldde gisteren op Twitter dat het een spannende dag zou worden en dat het ‘erop of eronder zou worden inzake een overeenstemming over een cao bemiddelingsresultaat’.

Vandaag meldt ze op Twitter dat het ‘dicht bij leek maar dat er nog geen cao is’. Tegenover MissetHoreca.nl zegt ze dat het om precaire onderhandelingen gaat en dat er gewerkt wordt aan een overeenstemming. Verder kan en wil Van Boldrik niets zeggen over de inhoud van de gesprekken.

Vorige week liet Van Boldrik weten dat de gesprekken weer op gang zijn gekomen. Vakbond CNV bracht dinsdagochtend 21 augustus een persbericht onder embargo naar buiten over de gesprekken, waarna het kort daarna het persbericht weer introk. De laatste informatie van KHN over de cao dateert van 9 augustus. Daarin meldt de branchevereniging dat er weer gesprekken gaande zijn.

Eerder dit jaar liepen onderhanderlingen over een nieuwe cao op niets uit. De vorige cao liep op 1 april 2012 af.