Brand Chinees in Opsporing Verzocht

Brand Chinees in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht behandelt dinsdag 22 augustus de brand bij Chinees restaurant Jasmijn Garden in Assen. De brand bij de Chinees maakt onderdeel uit van een reeks branden die door de politie mogelijk met elkaar te maken hebben.

Jasmijn Garden brandde onlangs volledig af. Het technisch onderzoek naar de brand is nog niet afgerond. In de nacht van 9 en 10 augustus brandde er nog een loods ,et werktuigen voor een kwekerij af, vatte een historische leegstaande boerderij vlam en vonden er nog twee pogingen tot brandstichting plaats.

De politie sluit niet uit dat de branden en mogelijke branden met elkaar te maken hebben en schakelt daarom Opsporing Verzocht. De politie hoopt dat kijkers meer kunnen vertellen over branden. Daarnaast worden beelden van een bewakingscamera getoond met daarop mogelijk de verdachten.

Opsporing Verzocht is dinsdag 22 augustus te zien op Nederland 2 vanaf 20.40 uur. Het programma wordt herhaald op woensdagmiddag vanaf 15.15 uur op Nederland. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden door de AVRO. Het programma werd voor het eerst uitgezonden in 1982.