Duijker wordt radiocolumnist

Duijker wordt radiocolumnist

BNR Nieuwsradio heeft wijnkenner Hubrecht Duijker gecontracteerd. Duijker wordt radiocolumnist bij het multimediastation. Vanaf 1 september vertelt hij iedere vrijdag over verrassende en koopwaardige wijnen.

Dat meldt BNR Nieuwsradio. ‘Duijker is een echter autoriteit op het gebied van wijnen. Hij kreeg nota bene de term vinoloog in de Van Dale. Hij heeft het in zich zowel de kenner als de leek te inspireren én te bedienen van praktische tips. Als je het mij vraagt: een zoete afdronk na een drukke week’, aldus hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten van BNR Nieuwsradio.

Duijker, die jarenlang voor Misset Horeca schreef, zegt dat het gewoon de lekkerste radiorubriek van Nederland wordt. ‘Zo vlak voor het weekend geef ik vooral tips over goede, koopwaardige, vaak verrassende wijnen die ik heb ontdekt. Maar ook actuele wijntrends, marktontwikkelingen, impressies van opkomende wijnstreken en profielen van opmerkelijke wijnproducten’.

De nieuwe radiocolumnist is vanaf 1 september werkelijks op vrijdag om 16.50 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio. De uitzendingen zijn via podcasts tevens te beluisteren via www.bnr.nl. Hubrecht Duijker wordt gezien als één van de meest toonaangevende wijnkenners van de afgelopen jaren. Duijker schreef vele wijnboeken en ontving talrijke prijzen en onderscheidingen.