Danone/ Nutricia Research, Stichting Natuur & Milieu en Albron gaven tientallen facility managers antwoord op vragen over duurzaamheid tijdens een ontbijtseminar in het Nutricia Research Innovation Center in het Utrechtse Science Park. Dieter van Bijnen, manager facilities Nutricia Research betrok bijna een jaar geleden een nieuw pand in het Utrechtse Science Park: 'Dit gebouw is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met onze partners. We hebben gespecialiseerde partijen, waaronder Albron, in een vroeg stadium betrokken. Zo werd maatwerk mogelijk. Die bundeling van krachten heeft
geleid tot een prachtig resultaat. Bovendien innoveren we nog steeds gezamenlijk,
ook nu het pand er staat.'
Een ander aspect dat Van Bijnen noemde is de interactie met de medewerkers van Danone: 'We hebben onze medewerkers nadrukkelijk betrokken bij de totstandkoming van dit gebouw. Ondanks het feit dat medewerkers aanzienlijk langer moesten reizen, hebben velen ervoor gekozen bij ons te blijven. De faciliteiten en prettige, open werkomgeving hebben hier zeker een bijdrage aan geleverd.'
Vervolgens schetste Donné van Engelen, senior projectleider bij Natuur & Milieu de
mogelijke toekomst van ons eetgedrag. Natuur & Milieu is initiatiefnemer van Het Nieuwe
Eten, dat pleit voor meer verse voeding van eerlijke kwaliteit zonder kunstmatige
Toevoegingen. Albron laat weten Het Nieuwe Eten te omarmen. De cateraar vertaalt de principes zoveel mogelijk naar recepturen voor haar restaurants.