Michel van der Kroft officieel lid van de Chefs' Irish Beef Club

Michel van der Kroft officieel lid van de Chefs' Irish Beef Club

SVH Meesterkok Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk is op 14 oktober officieel geïnaugureerd als lid van de Chefs' Irish Beef Club.

De toetreding van SVH Meesterkok tot het exclusieve netwerk van Nederlandse topkoks die het Ierse rundvlees een warm hart toe dragen, vond plaats in ’t Nonnetje. Uit handen van de ambassadeur van Ierland in ons land, Mary Whelan, en in het bijzijn van Declan Fennell van Bord Bia, kreeg de chef-kok een trofee uitgereikt. Deze bestond uit een handgemaakt koperen beeld van een stier.

Tijdens een walking lunch konden gasten diverse gerechtjes met Ierse producten als zalm, rundvlees, lamsvlees en rundertong proeven. Met een knipoog naar Ierland maakte het kersverse lid van de Chef’s Irish Beef Club een bloedworst (Black pudding) en een Irish Coffee van ossenstaartbouillon met truffelroom. Deze gerechten zijn verwerkt in in een speciaal Alliance-menu, dat tijdens een Ierse themaweek vanaf 26 tot en met 30 oktober verkrijgbaar is bij ‘t Nonnetje.

Van der Kroft toonde zich verguld met zijn toetreding. ‘Ik heb een band met Ierland. Vijftien jaar geleden was ik er voor het eerst en liep ik stage bij Ballymaloe. Alles draait daar om het product. Vis komt meteen uit het water en het fruit uit eigen tuin. Geweldig.’

De Chefs’ Irish Beef Club telt momenteel 17 leden in Nederland. Het maakt deel uit van een internationaal forum van chef-koks en liefhebbers van Iers rundvlees en is in 2004 van start gegaan. Chefs kunnen alleen op uitnodiging lid worden. Bord Bia is de initiatiefnemer