BINNEN transformeert naar wijnbar

BINNEN transformeert naar wijnbar

Restaurant 'BINNEN Breda' transformeert zijn grand-café naar wijnbar. De reden is om nog meer 'dat Bourgondische' uit te stralen'.

Rob Closmann is mede-eigenaar van Binnen Breda en zegt nog het nodige te willen veranderen voordat ze dit ‘Bourgondische’ karakter uitstralen vanaf de opening op 1 maart. ‘Zowel het interieur als het aanbod moeten een grondige metamorfose ondergaan totdat het voelt, ruikt en ademt als een wijnbar.’

De wijnkaart telt op dit moment 31 wijnen en wordt nog verder uitgebreid met midden en hoog segmentwijnen. Die worden verkocht per fles, glas en half glas. Met de verkoop per half glas hopen de eigenaars dat de gast meerdere wijnen kan proeven.

Naast wijn worden er ook bijpassende gerechtjes geserveerd, die de wijn moeten bijstaan. Het accent bij de ingrediënten van deze gerechtjes ligt op ‘biologisch verkregen’ en waar mogelijk streekgebonden.

Robert Wiegman is compagnon van Closmann en vindt het heel belangrijk om biologische of regionale producten aan te kunnen bieden. Wiegman: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt met de dag groter. Gasten zouden bijna wegblijven als ze weten dat onze paling niet biologisch verkregen is. Tegenwoordig is bijna alles transparant dus de gast weet wat hij wil en mag verwachten bij een zaak als BINNEN. Wij gaan graag mee in deze trend en blijven zoeken naar nieuwe ‘biologisch verkregen’ producten”

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.