Henk Savelberg presenteert kookboek voor jongeren

Henk Savelberg presenteert kookboek voor jongeren

Sterkok Henk Savelberg van restaurant Savelberg in Voorburg presenteert op 18 september zijn kookboek Jongeren koken met Henk Savelberg.

De topkok maakte het boek in samenwerking met Brijder Jeugd. Dit zijn verslaafde jongeren van de Haagse Mistralkliniek. De afgelopen drie jaar kookte Savelberg samen met deze jongeren. In hun kantine bereidde hij wekelijks een gerecht. Twintig van deze gemakkelijk te bereiden schotels van de sterkok, zijn in het boek terecht gekomen.
Niet te ingewikkeld
Met boek willen de jongeren van Brijder Jeugd de topkok bedanken voor zijn inzet. Hun favoriete gerechten staan in het boek. Veel van deze schotels kwamen vroeger bij de topkok thuis op tafel. Zoals Limburgs zuurvlees. ‘Niet te ingewikkeld. Wie staat er tegenwoordig nog elke dag thuis uitgebreid te koken? Ik niet hoor’, laat Savelberg via het persbericht over het kookboek weten.
Op 18 september kookt de sterchef samen met de jongeren van de Mistralkliniek verschillende gerechten ter ere van de lancering van het kookboek. Het boek is een uitgave van Brijder Jeugdzorg en vanaf medio september te koop voor €7,50 via www.brijderjeugd.nl