Het initiatief heeft de naam ‘Uit je eigen stad’en heeft als ideëel doel dat alles zo dicht mogelijk bij de consument wordt verbouwd. Daarmee wordt voorkomen dat voedsel grote afstanden moet afleggen. ‘Daarnaast leren stadskinderen weer waar het eten vandaan komt’, aldus de initiatiefnemers.
Naast de verbouw van groente en fruit wordt ook vis gekweekt op de boerderij. Wat de boeren niet zelf kunnen verbouwen, halen ze bij collega’s in de directe omgeving van Rotterdam. Het idee is dat met de stadsboerderij een rendabel bedrijf wordt neergezet. Daarom vinden naast de verkoop van producten ook allerlei andere activiteiten plaats, zoals oogstfeesten, markten, workshops en kinderactiviteiten, en zijn er educatieve programma’s.
Uit je eigen stad is direct een oplossing voor het havengebied in Rotterdam-West. De loodsen daar worden nu hergebruikt voor de productie van eten, het restaurant en de eigen winkel. Ook zijn ruimtes af te huren voor vergaderingen of andere bijeenkomsten. Het stadsbestuur is daar blij mee.
Bron: ANP