Studenten geven voorlichting over gezonde voeding

Studenten geven voorlichting over gezonde voeding

Studenten van de mbo-opleiding Wellness & Lifestyle gaan als Lifestyle Coach voorlichting geven over gezonde voeding en beweging aan de onderbouwklassen van het vmbo van het Life College in Schiedam.

Het Life College opende onlangs de vernieuwde Gezonde Kantine. De Schiedamse beatboxer Rudebeats verleende daaraan zijn bijdrage, zo meldt de Weekkrant. Tijdens de opening overhandigde een deskundige van het Voedingscentrum de Schoolkantine Schaal 2015 aan het Life College, als beloning voor de gezonde koers die de school vaart. Leerlingen kregen gratis fruit.

Het Life College had vanaf 1 januari al een rookvrij schoolterrein, nu komt daar nog een gezonde kantine bij. Beide initiatieven dragen bij aan de ambitie van de school om in de nabije toekomst het Vignet Gezonde School van de GGD Nederland te bemachtigen.

De gezonde schoolkantine wordt ondersteund door jongerenwerkers. Zij presenteerden de opening van de kantine en maken leerlingen enthousiast om gebruik te maken van gezonde voeding in de kantine. Ismael Tachi, jongerenwerker: 'In Schiedam heeft tweederde van de jongvolwassenen een ongezonde levensstijl. Doel van het rookvrije schoolterrein en de gezonde schoolkantine is om leerlingen te helpen bij het leiden van een gezonde levensstijl.'