Cees Hauwert nieuwe chef Vrienden van Jacob*

Cees Hauwert nieuwe chef Vrienden van Jacob*

Cees Hauwert is de opvolger van Lars de Bois bij sterrestaurant Vrienden van Jacob in Santpoort. De Bois had eind februari zijn laatste werkdag als rechterhand van executive chef Alain Alders omdat hij komende zomer met Muus Rietveld voor zichzelf begint in Schagen.

Cees Hauwert (33) is 15 februari begonnen als keukenchef bij Vrienden van Jacob, het met één Michelinster bekroonde restaurant van Landgoed Duin & Kruidberg. 'Supertof,' typeert Hauwert zijn eerste weken in de keuken bij Alain Alders. 'Het bevalt me heel goed hier. Een mooie nieuwe uitdaging. Bij m'n vorige werkgever, Bridges*, heb ik eens een gastdiner gekookt samen met Alders en hij heeft me benaderd om Lars de Bois op te volgen.'

Voorheen was Hauwert sous-chef onder Joris Bijdendijk bij Bridges in Amsterdam. Bijdendijk vertrok naar Restaurant Rijks en werd vervangen door Bobby Rust. Voor zijn komst naar Bridges werkte Hauwert voor Ron Blaauw, net als Rust.

Lars de Bois en Muus Rietveld
Lars de Bois verruilt zijn baan als chef-kok bij Restaurant de Vrienden van Jacob* in Santpoort voor zijn eigen zaak. Samen met Muus Rietveld, nu souschef van Restaurant Lastage*, opent hij begin juli 2015 een restaurant aan de Markt in Schagen.