Pannenkoek vergt meer ruimte dan cocktail

Pannenkoek vergt meer ruimte dan cocktail

Terras Bootcamp-sponsoren Eijsink en Satelliet Meubelen verzorgde tijdens de Bootcamp gezamenlijk de workshop 'Efficiency op het Terras'. Wat zijn handige tips voor de inrichting van een terras, wat is logisch? En wat zijn de voordelen van het digitaliseren van de bonnen?

Namens Eijsink verhaalde Edwin Eilerd aan de toehoorders over de voordelen van de digitalisering van het hele bonnenproces. Meer dan alleen het doorgeven van de bestelling toont Eilerd hoe bonnen samengevoegd kunnen worden om zo de hoeveelheid bonnen tegen te gaan. Ook vertelt Eilerd over de VIP-bonnen. 'Met één simpele handeling kunnen bonnen direct naar voren in de rij geschoven worden voor diegene met de handheld. Maak daar wel goede afspraken over, anders gooit iedereen zijn bon als VIP naar voren', aldus Eilerd.

Tien tips

Eric Roest presenteerde namens Satelliet Meubelen tien tips voor meer efficiency op het terras. Onder die tips onder meer: Teken een vlekkenplan. Waar staat je bar, waar de tafels en waar het uitgiftepunt. Roest: 'Trek lijnen en zie de ruimten die ontstaan, daar kun je gebruik van maken.' Een andere tip die veel bijval vond: Bescherm de aan- en afvoerroutes. Roest: 'Medewerkers moeten de ruimte krijgen om hun werk goed te doen.' Ook een opvallende tip: Wat schaft de pot? Roest: 'Een pannenkoek neemt meer ruimte in dan een cocktail.' Als voorbeeld haalt hij een foto van kleine ronde tafeltjes in hartje Parijs aan, waar net twee kopjes koffie op passen. 'Daar vinden wij dat als Nederlanders leuk. Maar hier pikken we dat niet. Wij willen ruimte en comfort op 'ons' terras.'

Heeft u het beste terras van Nederland?
Misset Horeca is ook dit jaar weer op zoek naar het beste terras van Nederland. Mystery guests beoordelen uw bedrijf onder andere op uitstraling en gastvrijheid. Heeft u minimaal dertig terraszitplaatsen? Zijn uw medewerkers efficiënt en vlot? Schrijf u dan in voor de Misset Terras Top 100! Deelname aan de Misset Terras Top 100 kost €119 (excl. btw) voor abonnees van Misset Horeca: een investering die loont

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.