Rotterdam verwelkomt De Burger Club

Rotterdam verwelkomt De Burger Club

Rotterdam heeft er een bijzondere burgerzaak bij. Aan de Nieuwe Binnenweg zit sinds kort De Burger Club. Kenmerk van de eetgelegenheid is dat het werkt met Maas, rijn- en IJsselvee rundvlees, Wagyu rundvlees en Iberico varkensvlees.

Topvlees, volgens eigen zeggen. Wie bij De Burger Club komt eten, kiest eerst van het menu een burger en bepaalt vervolgens de vleessoort. De 180 gram wegende medium rare gebakken burgers zijn van 100 procent vlees gemaakt en alleen gekruid met zout en peper.

Eigenaren van De Burger Club zijn Luis en Nanet Ruiz. Luiz komt uit Spanje met als gevolg dat de kaart van De Burger Club Spaanse invloeden kent. Zo is er een burger chorizo en één met Iberico ham.

Voor de niet-vleeseter heeft De Burger Club The Dutch Weed Burger, een vegetarisch exemplaar met zeewier. Naast hamburgers serveert De Burger Club onder andere de razend populaire drankcombinatie gin & tonic.

Eigenaren Luis en Nanet Ruiz begonnen eind jaren tachtig Mama Joe, volgens eigen zeggen één van de eerste ketens die pizza's thuis bezorgden. Na de verkoop van Mama Joe vertrokken ze naar Mallorca om een grillrestaurant en hotel te starten. Nu zijn ze weer terug in Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 139a met De Burger Club.