citizenM groeit in steden waar het al zit

citizenM groeit in steden waar het al zit

De van oorsprong Nederlandse hotelketen citizenM heeft zo'n dertien hotels in de pijplijn in wereldsteden. Voor de groei wordt vooral gekeken naar steden waar al hotels van de groep zitten. 'Dat is makkelijker te managen', zegt medeoprichter Michael Levie.

Bij opening van het eerste hotel in 2008 zei citizenM te hopen in vijf jaar tijd twintig hotels te hebben. Dat is niet helemaal gelukt, de teller staat na zes jaar op zeven hotels.

Maar, zo verzekert Levie in ondernemersblad Sprout, naast die zeven zijn er nog zeven hotels die in verschillende stadia van bouw zijn en nog zes deals die bijna kunnen worden aangekondigd in de pijplijn.

'We willen met mooie locaties in belangrijke wereldsteden doorgroeien', aldus Levie. 'Met meerdere hotels in één stad is het makkelijk te managen.'

Azië

Op dit moment wordt gewerkt aan drie nieuwe hotels in Londen, één in New York en twee in Parijs. De eerste nieuwe stad waar citizenM opent, wordt Taipei in 2016. Groei in Azië is een nadrukkelijke ambitie, nadat citizenM in 2013 een joint venture aanging met Shun Tak holding. Investeren en exploiteren van nieuwe hotels in Azië, met name China, doen ze gezamenlijk.