Doetinchem optie voor Van der Valk

Doetinchem optie voor Van der Valk

Hotelketen Van der Valk heeft Doetinchem nog steeds in haar optie-portefeuille. De stad in Gelderland praat al langer over de komst van de horecafamilie naar de Achterhoek.

‘Doetinchem is nog altijd in beeld bij hotelketen Van der Valk als plaats om zich te vestigen,’ zegt Peter Drenth, wethouder economie van de gemeente Doetinchem. De stad praat over twee mogelijke vestingslocaties. Dit meldt De Gelderlander

In december 2013 werd voor het eerst duidelijk dat Van der Valk onderzocht of een vestiging in Doetinchem mogelijk was. Het ging daarbij niet om een ‘grote’ Van der Valk, zoals bij Duiven, maar een kleinschaliger hotel gericht op toeristen.

Van der Valk is momenteel in Gelderland bezig met de (her)bouw in Tiel en recent opende een gloednieuwe vestiging in Veenendaal, aan de A12. Ook is de horecafamilie recent in Nijmegen gestart met de bouw van een nieuw hotel.

Bijna de grootste van Nederland

Van der Valk staat op nummer twee in de Misset Horeca Top 100 van Grootste Bedrijven en Merken met een jaaromzet van 588 miljoen euro en 66 vestigingen (over 2014).

In die Top 100 noteert Misste Horeca: ‘Lof alom voor dit Nederlandse horecaconcern dat flink aan de weg timmert en vernieuwt. In 2014 zijn twee nieuwe  vestigingen geopend: Veenendaal en Hoorn. Verder zijn er opmerkelijke nieuwe initiatieven, zoals de foodversmarkt bij Van der Valk De Gouden Leeuw in Voorschoten.

Vernieuwen bestaande hotels

De toekan vliegt steeds dichter in de buurt van de fastserviceketen met de gele M. Was het verschil tussen beide vorig jaar nog €83,5 miljoen, in 2014 is dat €63,8 miljoen. Voor komend jaar kondigt Van der Valk aan te investeren in vernieuwing van bestaande zaken, zoals in Tiel. Maar ook de ontwikkeling van nieuwe vestigingen in Gorinchem, Amsterdam, Nijmegen-Lent, Groningen, Utrecht, Enschede, Oostzaan, Apeldoorn, Leeuwarden en Tilburg staat op de rol.’