KWF: Nederlander moet beter smeren op het terras

KWF: Nederlander moet beter smeren op het terras

Ruim 87% van de Nederlandse bevolking is van mening dat je je altijd moet beschermen tegen de zon. In werkelijkheid blijkt echter dat dit zich vaak beperkt tot insmeren bij een bezoek aan het strand of zonvakantie. Slechts één op de tien denkt hier ook aan bij terrasbezoek.

In opdracht van KWF Kankerbestrijding onderzocht TNS Nipo het smeergedrag onder ruim duizend Nederlanders. En hoewel 87% aangaf dat insmeren te allen tijde noodzakelijk is, bleek  zo’n 61% dit te doen bij een bezoek aan het strand of bij een (zon)vakantie in het buitenland (57%).

Terrassen verstrekken zonnebrand
De smeercijfers bij sporten en terrasbezoek zijn echter nog veel lager. Slechts 10% denkt eraan zich in te smeren tijdens deze uitjes. Veel terrasondernemers spelen er inmiddels op in door –gratis- zonnebrand te verstrekken op hun terrassen.

36% verbrandt
Dat er onverstandig met de zon wordt omgegaan blijkt ook uit feit dat 36% aangeeft vorig jaar één of meerdere keren te zijn verbrand, een grote risicofactor voor huidkanker. Met de zomer voor de deur roept KWF Kankerbestrijding iedereen op zich juist ook tijdens ‘vergeten smeermomenten’ te beschermen tegen de zon.

Vaker verbrand, grotere kans huidkanker
UV-straling heeft een grote invloed op het ontstaan van huidkanker. Daarbij geldt: hoe vaker iemand in zijn leven is verbrand, hoe groter de kans op huidkanker. Met name bij kinderen kan verbranding gevolgen hebben: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar en doordat kinderen in de groei zijn, gaat de celdeling bij hen zo snel dat niet alle beschadigde huidcellen zich kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.