325 jaar Nolet: speciale Ketel One Vodka

325 jaar Nolet: speciale Ketel One Vodka

Ter ere van de 325e verjaardag van distileerderij Nolet, lanceert Ketel One Vodka een limited edition fles met daarop de Nolet familiegeschiedenis geportretteerd in een nieuw design, geïnspireerd op de traditionele Hollandse drankflessen.

De speciale koperen limited edition fles is een verwijzing naar de belangrijke rol die koperen distilleerketels spelen bij hetdistilleren van Ketel One Vodka. Extra kenmerken van de fles zijn onder andere de designelementen die zowel op de voor- als achterkant van de fles. Deze zijn geïnspireerd op het ijzerwerk dat boven de hoofdingang van de Nolet distilleerderij hangt.  De fles is verder versierd met elf silhouetten, die verwijzen naar elf generaties Nolet distillateurs. Daarbij staan de handtekeningen van de elfde generatie, Carel Nolet Jr. en Bob Nolet, achterop de fles.

De Nolet familie

Bob Nolet, die zelf Ketel One Vodka produceert: ‘Ketel One Vodka is een samensmelting van traditioneel vakmanschap en nieuwe distilleertechnieken. We willen dit speciaal uitlichten zodat we de inzet van onze familie van de afgelopen 325 jaar op distilleergebied kunnen weergeven. We zijn ontzettend trots op de toewijding aan deze vorm van distilleren, dat al 11 generaties in de afgelopen 325 jaar zorgvuldig wordt doorgegeven binnen de Nolet familie.’ Gedurende het hele jaar wordt aandacht besteed aan de ‘verjaardag’ van de onderneming. In de maand mei ontvangt de familie Nolet haar internationale relaties en viert zij het 325-jarig bestaan van de distilleerderij met de eigen medewerkers in Schiedam.