De Librije over Lekker 2017: 'Wat zal het verschil zijn? Een broodkruimel?'

De Librije over Lekker 2017: 'Wat zal het verschil zijn? Een broodkruimel?'
Jonnie Boer van De Librije

'We zijn blij met dit nieuws. Net als altijd', reageert Jonnie Boer van restaurant De Librije over de nummer twee notering in de Lekker 2017. Vorig jaar was het driesterrenrestaurant uit Zwolle lijstaanvoerder in de gids. Voelt Boer zich nu ingehaald? 'Nee', reageert hij lachend.

'Wat zal het verschil zijn? Een broodkruimel? Vind het hartstikke leuk voor Jannis Brevet van Inter Scaldes die nu op de eerste plek staat in de Lekker. We zijn blij dat we weer in de top drie mogen staan.'

Een miniem kwaliteitsverschil tussen de drie koplopers, constateerden de samenstellers van de Lekker500 in deze 39e editie. Maar bij Jannis en Claudia Brevet wogen 'de ambachtelijk volmaakte en overheerlijke gerechten, de foutloze en gedisciplineerde bediening, kortom het totale culinaire gezag' het zwaarst.

Vanzelfsprekend

Een vanzelfsprekendheid noemt de chef-kok het niet dat hij in de top van de lijst staat. 'Je weet het natuurlijk nooit zeker, het blijft altijd spannend. Het zal wel gek zijn als we helemaal niet in de lijst staan natuurlijk.'

Lekker

Over de waarde van de notering zegt hij: 'Lekker blijft een blad dat veel doet. We staan er van meet af aan in en daar zijn we altijd blij mee. Vandaag wordt dat nog wel even gevierd met een glaasje champagne', aldus Boer.

Bekijk hier de volledige ranglijst Lekker van 2017.