Zes hotels van Princess worden geveild

Zes hotels van Princess worden geveild

Een geschil tussen FGH Bank en eigenaar European Hospitality Properties leidde ertoe dat nu zes van de acht hotels van Princess Hotel Collection in Nederland ter veiling zijn aangeboden. Eind november sluit de veiling.

Het gaat om Victoria Hotel in Hoenderloo - bekend als trainingslocatie van het Nederlands elftal, hotels in Epe, Amersfoort, Loosdrecht en twee in Beekbergen. Alleen de Princess hotels in Biddinghuizen en Grou vallen buiten de veiling.

Geldverstrekker FGH Bank heeft een financieel geschil met de vastgoedeigenaar van de hotels, European Hospitality Properties (EHP), onderdeel van beleggingsfonds Annexum, meldt De Stentor.

Onder de hamer

Op 30 november gaan de zes hotels online onder de hamer bij BOG Auctions. De veiling wordt internationaal onder de aandacht gebracht. Annexum hoopt de veiling nog te kunnen voorkomen. Voor de exploitatie heeft de veiling in principe op korte termijn geen gevolgen.

Princess Hotel Collection is in 2014 opgericht in samenwerking met Aad Ouborg, eigenaar van de naam Princess (onder meer bekend van huishoudelijke apparatuur) en exploiteert ook een hotel in Oostenrijk. En EHP heeft het vastgoed van zeven Duitse Achat hotels in handen.