Sfeerverlichting: sfeer om naar terug te komen

Sfeerverlichting: sfeer om naar terug te komen

In een Europees onderzoek verklaarde 90 procent van de restauranthouders dat ze kaarsen gebruiken om een warme, gastvrije atmosfeer te creëren. Daarbij meldde 87 procent dat ze atmosfeer belangrijk achten voor het succes van hun bedrijf. Kaarsen kunnen helpen om de klantenbinding te vergroten. Rudy Lemmens van Duni over de mogelijkheden van kaarsen en led-kaarsen.

Tekst is aangeleverd door Duni

Kaarslicht heeft iets magisch. Het vult de ruimte met verwachting. De manier waarop het warmte en gezelligheid creëert, de manier waarop het elke gelegenheid speciaal maakt. In de horeca je gasten extra verwennen? Verwen ze met kaarsen. Niets zegt daarbij duidelijker: 'ik heb extra mijn best gedaan' en geeft een speciale gelegenheid meer energie dan kaarsen met zorgvuldig gekozen kleuren. Zo werkt trendy gold bijvoorbeeld goed voor restaurants die een exclusieve, chique look willen. Elegant, minimalistisch wit scheppen juist een tijdloos maar modern gevoel. En voor restaurant die als u romantiek op het menu wilt zetten, is dan warm rood, bordeaux of paars aan te bevelen.

Milieulabels

We zien dat steeds meer horeca nadenkt over duurzame inzet van hun producten. We werken er bij Duni hard aan om de milieubelasting van onze activiteiten te minimaliseren en hechten er veel belang aan dat producten worden vervaardigd en gebruikt met respect voor de natuur. Ze kunnen daarom een of meer van de volgende labels dragen: het Swan Nordic Ecolabel. Dit is een van de bekendste milieulabels ter wereld. Het garandeert dat de kaarsen voor 90 procent zijn vervaardigd uit duurzame materialen, schoon branden en minimaal roet uitstoten. Veel Stearinekaarsen dragen het Ecolabel RAL, een garandeert geminimaliseerde luchtvervuiling, lonten van hoge kwaliteit, sterk vormbehoud, geen vervuilde grondstoffen, betrouwbaarheid en veiligheid.

Led-kaarsen, goed alternatief

Kaarsen zijn niet overal even praktisch. Led-kaarsen zijn een goed alternatief voor plaatsen waar open vuur niet bruikbaar is. Goeie led-kaarsen ogen als echt. Ze zijn bovendien waterbestendig en kunnen dus ook op het terras de juiste sfeer bieden. Met led-kaarsen heeft u altijd de beschikking over kaarslicht wanneer echte kaarsen verboden zijn of onmogelijk door de wind of op lastig te bereiken plaatsen. Dit biedt commerciële mogelijkheden: de gastvrije sfeer die kaarsen creëren zorgt er voor dat klanten steeds weer terug komen.
Er zijn zelfs speciale led-kaarsen voor binnen en buiten. Voor plaatsen waar vlammen niet geschikt zijn, zoals restaurant in bejaardenhuizen, zijn er indoor led-kaarsen van echte was.

Ze produceren tegenwoordig net als kaarsen een uiterst vol, warm licht. Ze zijn praktisch, gaan lang mee en zijn gemakkelijk in gebruik. Professionele led-kaarsen kunnen op afstand worden bediend, zijn in slechts acht uur opgeladen en branden dan twaalf uur. Daardoor zijn ze volledig opgeladen bij openingstijd en blijven ze branden tot de gasten weer naar huis gaan.

Kaarsen komen natuurlijk het best over in een bijpassende, sfeervolle kaarsenhouder. Vul de ruimte met een goed gevoel en voldoe aan de toenemende wens naar milieubewuste producten, met bijvoorbeeld kaarsenhouders van gerecycleerd karton, of kandelaars gemaakt uit geüpcycled glas of duurzame, biologisch afbreekbare bamboe. Helemaal mooi is dat u dan tegelijkertijd inspeelt op de groeiende trend naar vlechtwerk en rotan.

Bij Duni houden we van eenvoudige ontwerpen waarmee u met minimale inspanning van sfeer wisselt. Onze kandelaars Double en Bote zijn hiervan een goed voorbeeld: ze kunnen worden gebruikt als vaas of als kandelaar! Zo kunt u wijzigen aanbrengen tussen verschillende maaltijden. Zoals vrolijke bloemen tijdens de lunch en schitterende kaarsen tijdens het diner. Of u kunt elke tafel zijn eigen uiterlijk geven met verschillende bloemen en een kaars. Zoals altijd, het is aan uw fantasie om er iets sfeervols van te maken.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.