Lars van Galen: 'Gaaf! Ledeboer na half jaar al een Bib Gourmand'

Lars van Galen: 'Gaaf! Ledeboer na half jaar al een Bib Gourmand'

Lars van Galen en zakelijk partner Richard van den Hoeven worden een half jaar na de opening beloond met een Bib Gourmand voor Ledeboer in Almelo. Beiden runnen samen al hotel en sterrestaurant 't Lansink in Hengelo.

‘Hier word ik vrolijk van,’ is de eerste reactie van sterchef en SVH Meesterkok Lars van Galen. Zo snel opgemerkt worden door Michelin is heel gaaf. Ik heb de chef van Ledeboer, Rick Blancken, net gesproken; hij staat tenslotte elke dag achter de kachel bij Ledeboer. Hij heeft het verdiend. Plus de andere teamleden natuurlijk. Het is een goed team dat op Ledeboer zit…’

‘Die jongen staat daar echt elke dag top te koken. Ik assisteer alleen maar. Geef advies en heb geholpen met de kaart, maar hij doet het echte werk, zegt Van Galen die de credits voor de Bib daarmee aan Rick Blancken geeft.

‘Richard en ik zijn een klankbord voor de mensen van Ledeboer en ze kunnen altijd bellen natuurlijk maar wij werken vooral in Hengelo bij ’t Lansink. En daar gaat het ook super. Lekker druk. Wat betreft de Frites Boutique komen we natuurlijk uit een diep dal, maar ook daar zijn we in staat de positiviteit terug te pakken en zijn we weer zes dagen per week open.'

Lars van Galen

Lars van Galen en Richard van den Hoeven runnen naast hun hotel-restaurant 't Lansink (Hofleverancier) ook de Frites Boutique en zijn verantwoordelijk voor de horeca in Huis Singraven in Denekamp. Van Galen kookt ook in de historische stoomtreinen van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo.

Bib Gourmand

Michelin beoordeeld restaurants voor een Bib Gourmand op hun prijs-kwaliteit verhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu van drie gangen aan voor maximaal 37 euro. Een menu dat bestaat uit drie gangen bij De Ledeboer kost 32,50 euro.

Nederland telt voor 2018 20 nieuwe Bib Gourmand-zaken. 19 restaurants verloren hun Bib. De teller voor Nederland staat op 135 restaurants met een Bib Gourmand. In België zijn dit er 168, waarvan 23 nieuw voor 2018, in Luxemburg kun je er 14 vinden, waarvan 1 nieuwe vermelding in de Bib Gourmand gids van Michelin voor 2018.

Leestip:
Meer van Lars van Galen op Misset Horeca