Brand Bierbrouwwedstrijd in teken van Gose

Brand Bierbrouwwedstrijd in teken van Gose

De Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT gaan in de zevende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd op zoek naar de beste Gose. De winnaar mag zijn mildzurige tarwebier brouwen in de brouwerij in Wijlre.

De zevende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd draait om het brouwen van Gose. Deze stijl behelst is een toegankelijk, fris tarwebier, met een fruitig hopkarakter, milde zurigheid, medium body en is relatief laag in de alcohol (3,6% tot 4,8%).

Lees ook: Record aantal inschrijvingen bierbrouwwedstrijd Brand

Brand Bierbrouwwedstrijd

De winnaar mag met de meesterbrouwers van Brand zijn of haar Gose brouwen in de Bierbrouwerij in Wijlre. Inschrijven voor de Brand Bierbrouwwedstrijd kan tot en met 9 mei 2018 (minimum leeftijd is 18 jaar eBrand Bierbrouwwedstrijdn woonachtig in Nederland is een voorwaarde). Op de website van Pint staat uitgebreid beschreven waaraan de Gose moet voldoen.

Voorgaande winnaars

Vorig jaar werd uit een recordaantal van 287 inzendingen Jeroen Free voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar, met zijn Session IPA. In 2014 won hij ook al met zijn IPA. Andere winnaars waren Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond), Bart Engel (Saison) en Dennis Pancras en Niels Bosman (Porter).