Nederland plaatst zich niet voor de wereldfinale Bocuse d'Or

Nederland plaatst zich niet voor de wereldfinale Bocuse d'Or
Team Nederland: Mike Klaassen, Lars Drost, André van Doorn en Jan Smink.

Lars Drost en Mike Klaassen hebben zich tijdens de Europese finale in Turijn niet geplaatst voor de wereldfinale Bocuse d'Or in Lyon in januari 2019.

De eerste plaats ging naar Noorwegen. De tweede plaats is voor  Zweden en de derde plaats voor Denemarken. Vierde is Finland, vijfde Frankrijk, zesde België, zevende Zwitserland, achtste Hongarije, negende IJsland en tiende Italië. Deze landen plaatsen zich voor de wereldfinale Bocuse d'Or.

Wedstrijdverloop

Maandag 11 juni om 10.20 uur gingen Lars en Mike van start om stipt om 15.20 uur de borden te presenteren aan de jury. Een half uur na de start begaf de oven het even, waardoor er een stressmomentje ontstond, maar Lars en Mike lieten zich niet van de wijs brengen en kookten stug door. Europese finale Bocuse d'Or

Europese finale Bocuse d'Or
Een geconcentreerd blik van de coach.

De opdracht

Het vleesgerecht dat werd geserveerd moest piëmontees rund bevatten. Tevens moest er gewerkt worden met risotto en zwezerik. Lars maakte het zwezerikgerecht af met miso en radijsjes. Het vegetarische gerecht moest kaas uit Piëmont bevatten. De keuze van de garnituren was aan de kandidaten zelf. Lars en Mike hebben gekozen voor wortel en duindoornbes, waarmee de mooie Nederlandse kleur oranje naar voren komt.

Europese finale Bocuse d'Or
(c) Kyonne Leyser

Voor het thema op een presenteerblad bereidt elke kandidaat zijn recept voor op een groot blad. Nederland liet hiervoor speciaal een zilveren presentatieschaal maken door een zilversmid. De kleurrijke gerechten en de presentatie oogsten veel lof.

Europese finale Bocuse d'Or
De presentatieschaal van Nederland. (c) Kyonne Leyser