Claudia Brevet van Inter Scaldes over nummer 1 Lekker 2019: 'Dit is ons jaar'

Claudia Brevet van Inter Scaldes over nummer 1 Lekker 2019: 'Dit is ons jaar'

'Oh geweldig', zegt Claudia Brevet verheugd over de nummer 1 notering in de Lekker 2019. 'Het is wel een mooi jaar', zegt ze ook verwijzend naar de derde Michelinster die restaurant Inter Scaldes in december 2017 ontving. 'Nu is het de vierde keer in zes jaar tijd dat we op nummer 1 staan in de Lekker. Fantastisch!'

'We hebben al heel veel reacties gekregen', vervolgt ze. 'Ons team is natuurlijk ook helemaal happy. Dit is wel ons jaar hoor. Of we vanavond aan de bubbels gaan? Ik denk de hele dag door', zegt ze lachend.

Sinds het laatste jaar dat Sergio Herman met Oud Sluis in Sluis de ranglijst van Lekker aanvoerde,  in 2013, wisselen De Librije en InterScaldes hun eerste en tweede positie af. De balans slaat positief uit voor InterScaldes met nu voor de vierde keer een nummer 1 positie.

'Verschil, een broodkruimel?'

Over de nummer 1 positie zei Jonnie Boer van De Librije vorig jaar nuchter: ‘Dat kan volgend jaar weer anders zijn. Maar het is fantastisch dat we al zoveel jaren in de top 3 staan.' Boer zei toen ook: ‘Ik heb niet zoveel met rankings en nummertjes, maar we zijn er wel erg trots op dat we al zo’n 25 jaar in de gastronomische gids Lekker staan. Dat blad heeft er wel voor gezorgd dat restaurants bij gasten in de spotlights staan.’ Een jaar eerder, in 2017, stond Inter Scaldes bovenaan de lijst. ‘Wat zal het verschil zijn? Een broodkruimel?’, zei Boer toen over de lijst van 2017. ‘We zijn blij dat we weer in de top drie mogen staan.’

De noteringen van InterScaldes

(c) Peter Roek

2014: Interscaldes 1
2015: InterScaldes 1
2016: InterScaldes 2
2017: InterScaldes 1
2018: InterScaldes 2
2019: Interscaldes 1

Lekkergids 2019

Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt ieder jaar de bekendmaking. Voor Lekker 2019 zijn de ranglijst, de nieuwkomers, de grootste stijgers, de hardste dalers, de provincietoppers, de kanshebbers en de lijst met verdwenen restaurants uit de Lekker 2019 gepubliceerd.