nieuws

Michelinsterren 2018: Derde ster voor Inter Scaldes

Restaurant 7639

Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen heeft haar derde Michelinster binnen. Het restaurant van Jannis en Claudia Brevet heeft al sinds 1985 twee sterren en is jaarlijks een gedoodverfde favoriet voor een derde ster. De Michelinsterren 2018 bleken dan eindelijk gunstig te staan. Na De Librije en De Leest heeft Nederland nu een derde driesterrenrestaurant.

Michelinsterren 2018: Derde ster voor Inter Scaldes

De jaarlijkse favoriet heeft dan eindelijk die langverwachte derde ster binnengehaald. De Michelinsterren 2018 deden wat heel culinair Nederland jaarlijks hoopte: Inter Scaldes belonen met een derde ster. Het restaurant van Jannis en Claudia Brevet is het derde Nederlandse restaurant met drie Michelinsterren. De vijfde in de geschiedenis.

Claudia Brevet: ‘Goede hoop’

In een voorpublicatie van het grote interview dat in de laatste Misset Horeca van dit jaar verschijnt, vertelde Claudia Brevet al ‘goede hoop te houden op de derde ster.’ Ze voegde er wel aan toe ‘dat het ieder jaar hetzelfde liedje is omdat hun restaurant jaarlijks genoemd wordt als dé kanshebber op de nieuwe derde ster.’

Bekijk hier: De nieuwe Michelinsterren 2018

Michelinsterren 2018Michelinsterren 2018: spanning en verwachting

De spanning werd er door Michelin lang ingehouden op het podium van het De La Mar Theater in Amsterdam. Nadat Michelin-directeur meegedeeld had dat er geen nieuwe tweesterrenzaak bijgekomen was, werden de verwachtingen hoger. En nadat eerst De Leest en De Librije op het podium mochten komen vanwege het behoudt van de drie sterren, was eindelijk het moment voor Jannis en Claudia Brevet daar.

Bekijk hier: De vervallen Michelinsterren 2018

‘Bloed, zweet en tranen waard’

Eerder op de ochtend was het complete keukenteam van Inter Scaldes al gesignaleerd in De La Mar, terwijl Jannis en Claudia Brevet onzichtbaar waren. Uiteindelijk bleken de geruchten waarheid te worden en werd het Zeeuwse paar op het podium gehaald om hun derde ster in ontvangst te nemen. Claudia Brevet: ‘We hebbben er jarenlang voor gewerkt en het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost. Maar uiteindelijk was het het helemaal waard.’