Terugblik Hotel Leaders Network en Hotelvrijmibo XL

Terugblik Hotel Leaders Network en Hotelvrijmibo XL

Tradities moeten ergens beginnen, dat is de gedachte waarmee Melle Pegman en Jacob de Graaff vorig jaar voor het eerst het jaar afsloten met een Hotelvrijmibo XL en een daaraan gekoppeld Hotel Leaders Network. Dit jaar werd dat voortegezet én er werd een nieuwe traditie aan toegevoegd: de Hotelrede, dit jaar uitgesproken door Jort Kelder.

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) was het decor voor de laatste Hotelvrijmibo van het jaar, de XL variant. Dit jaar waren er zo'n 1000 hotelprofessionals. 'We willen de komende jaren elk jaar 1000 méér op de Hotelvrijmibo XL', aldus mede-initiatiefnemer Jacob de Graaff.

Voorafgaand aan Hotelvrijmibo XL vond de vierde editie van Hotel Leaders Network plaats, een netwerkevenement uitsluitend voor general managers, ceo's en eigenaren. Daar waren zo'n 160 hotshots aanwezig, ook daar hopen De Graaff en compagnon Melle Pegman volgend jaar op een verdubbeling. Vorig jaar werd HLN succesvol gekoppeld aan de Hotelvrijmibo XL.

De datum voor de volgende editie is al bekend: 15 november 2019. Het event zal in Amsterdam plaatsvinden.

Hotelrede

De nieuwste toevoeging aan het programma is de Hotelrede. Deze moet vanaf nu jaarlijks worden uitgesproken door een prominent van buiten de hotellerie, die de aanwezige hoteliers met de rede een spiegel voor houdt. De eerste Hotelrede werd uitgesproken door Jort Kelder, die zoals zijn publiek van hem mocht verwachten op enkele tenen ging staan en smakelijke anekdotes uit Zwitserse hotels opdiste, al dan niet aangevuld met informatie over persoonlijke vriend en toevallig premier van Nederland Mark Rutte.

Op de site van Hotel Leaders Network is de Hotelrede 2018 in zijn geheel na te lezen.