Chris Naylor opent one table-restaurant Naylor's

Chris Naylor opent one table-restaurant Naylor's
Chris Naylor (Foto: Alexander Sporre)

Sterchef Chris Naylor van restaurant Vermeer in Amsterdam opent deze week een nieuw concept: Naylor's. Het is een exclusief één-tafelrestaurant, midden in de keuken van Vermeer.

Naylor's is gesitueerd op de plek waar voorheen de chef's table stond. Door de gedeeltelijk transparante wanden kunnen gasten volgen wat er in de keuken gebeurt, maar zitten ze toch in een intieme setting. In Naylor's serveert Chris Naylor robuuste gerechten met pure smaken, in de stijl van Vermeer, maar het concept staat verder los van het restaurant. Chris Naylor: 'Ik zie het als mijn eigen laboratorium. Naast Vermeer-klassiekers experimenteer ik hier namelijk met nieuwe gerechten. Mensen zijn bovendien echt te gast bij mij, alsof ze bij mij thuis zijn. Het is een persoonlijke beleving die ze krijgen, een ervaring die heel anders is dan bij Vermeer. Hier zit je midden in de keuken en geef ik zelf uitleg over de gerechten. Het restaurant is alleen open als ik zelf aanwezig ben.'

Chris Naylor (Foto: Alexander Sporre)

Op uitnodiging

Naylor's kan alleen geboekt worden door gasten van Vermeer, op persoonlijke uitnodiging van Chris Naylor. Ook kunnen mensen hem persoonlijk bellen voor een reserveringsverzoek. Afgelopen weken heeft het restaurant testgedraaid. Naylor's is vanaf medio februari 3 avonden per week geopend en in het restaurant kunnen maximaal 6 personen dineren. De couvert-prijs is 250 euro per persoon (exclusief dranken), waarbij het vervoer van en naar huis is inbegrepen. Dit geldt alleen voor in Nederland verblijvende gasten.

Na een grondige verbouwing heropende het sterrestaurant Vermeer in Amsterdam van Chris Naylor in 2016 opnieuw zijn deuren. Het interieur en de menukaart ondergingen een volledige verandering. Vermeer koos voor een moderne, natuurlijke en casual uitstraling. Vermeer is onderdeel van het  NH Collection Barbizon Palace hotel (aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam). De chef werd door GaultMillau 2019 verkozen tot Groentechef van het Jaar. Restaurant Vermeer heeft 18 punten in de GaultMillau 2019 gids. Vorig jaar 17,5. 'Groentechef worden is een beloning voor iets waar we al jaren mee bezig zijn. We zetten al jaren zo veel mogelijk producten van Amsterdamse of Nederlandse bodem op het menu. En niet alleen met groente', zei Naylor toen.