Nick Bril: tweede restaurant in Antwerpen

Nick Bril: tweede restaurant in Antwerpen
Nick Bril, foto Robert Rieger

Nick Bril, chef-kok van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, gaat in diezelfde stad, vlakbij The Jane, ook koken in het nieuwe restaurant August. Pieter Starmans souschef in de keuken van The Jane gaat hem daarbij helpen.

Nick Bril wordt culinair verantwoordelijk voor de kaart van August – een nieuw restaurant dat ongeveer 55 couvert gaat tellen in een gelijknamig en tevens nieuw hotel. Bril wordt geen eigenaar van de zaak en dat geldt ook voor Sergio Herman. Herman is helemaal geen partij in het nieuwe project. Behalve dat de beide restaurants straks bijna buren zijn van elkaar.

De buren koken overigens wel heel verschillend. The Jane, een tweesterrenrestaurant, biedt een tastingmenu aan van 11 gangen voor 160 euro. Bril gaat bij August ook a la carte koken. Hoewel de prijzen nog niet in beton zijn gegoten, denkt August aan 40 tot 50 euro voor een lunch en dinergasten zullen 60 tot 80 euro gaan betalen.

August wordt laagdrempeliger dan The Jane. Het seizoen gaat een belangrijke rol spelen, net als producten uit de streek. Sommige daarvan worden vlakbij gekweekt op de rooftop stadsboerderij van PAKT.’

Via een woordvoerder laat Nick Bril weten dat het hotel eigendom is van Mouche Van Hool. Het is niet het eerste horecaproject van deze eigenaar. Ook Hotel Julien in Antwerpen is van dezelfde exploitant.

‘Het hele project is van de mensen achter Hotel Julien. Nick Bril zet er samen de lijnen uit met souschef Pieter Starmans. Aangezien Nick dagelijks in de buurt is, bij The Jane, zal hij ook zeer regelmatig aanwezig zijn in de keuken van August.’

August en The Jane: buren

Zowel The Jane als August bevinden zich op het terrein van een voormalig militair ziekenhuis in Antwerpen dat nu wordt omgevormd tot Het Groen Kwartier. The Jane zit in de voormalige kapel, August komt in het Augustijnenklooster. Dit gebouw wordt nu omgevormd tot een hotel met 44 kamers. Ook handig voor gasten van The Jane die straks dichtbij kunnen overnachten.

Het hotel krijgt naast een restaurant 44 kamers, wellness faciliteiten en een winkeltje. Nick Bril kondigde het nieuwe project zelf aan op Instagram. Verwachte openingsdatum is midden april 2019.

Het interieur van August is ontworpen door de architect Vincent Van Duysen. Het restaurant is straks doorlopend geopend van 7.30 uur tot 22 uur, voor ontbijt, lunch en diner. Bril verwacht dat beide projecten elkaar gaan versterken. ‘Gasten van The Jane zullen overnachten in het hotel, aan de andere kanten zullen we bij The Jane hotelgasten kunnen ontvangen voor het diner.’