Samenwerking Gastronomisch Gilde en Nederlands Kokspanel

Het Gastronomisch Gilde en Het Nederlands Kokspanel, een onderzoekspanel voor professionals uit de horeca en catering, gaan samenwerken.

Door de samenwerking tussen het Gastronomisch Gilde en het Nederlands Kokspanel van Carolien Plevier kunnen de twee clubs informatie met elkaar uit wisselen over de actuele behoeften van koks, cateringmanagers en eigenaren op het gebied van (nieuwe) producten, merken en andere soorten food- en hospitality trends.

Het Gastronomisch Gilde bestaat uit verschillende vakgroepen, die samen een enorm expertisecentrum voor culinair vakmanschap vormen. Binnen het Gilde komen allerlei soorten vakmensen in de gastronomie regelmatig bij elkaar om interessante activiteiten en workshops bij te wonen en met elkaar te netwerken. Hierdoor wil de vakvereniging kennis delen en daarmee haar leden inspireren en van elkaar laten leren.

Aanbod versus gebruiker

Het Nederlands Kokspanel maakt de mening, het gedrag en wensen van foodprofessionals inzichtelijk. Ze geloven dat vakmensen beter bediend kunnen worden door deze inzichten te delen met leveranciers.

Hierdoor kunnen leveranciers innovaties, concepten en promoties beter laten aansluiten op de wensen uit de horecamarkt. Al 20 jaar verzamelt Het Nederlands Kokspanel inzichten en helpt het aanbod van fabrikanten beter af te stemmen op de professionele gebruiker.

Panelleden weten door hun deelname als eerste welke nieuwe producten er op de markt komen. Ze mogen hun mening en wensen delen en hebben (deels) invloed op de productontwikkeling van leveranciers. Ten slotte ontvangen ze natuurlijk de leerzame resultaten van de onderzoeken en tips passend bij het thema van het onderzoek, bijvoorbeeld hoe je vegetarisch het beste op de menukaart zet.

Gerrit Greveling

Op de Horecava begin 2019 is Gerrit Greveling, voormalig sterchef en eigenaar van Restaurant Chalet Royal in Den Bosch, gepresenteerd als de nieuwe president van het Gastronomisch Gilde.

In dit Gilde gingen in 2016 onder meer de Meesterkoks en de leden van het Koksgilde op.