Poppodium, gevangenis, kerk of koeienstal als inspiratiebron

Poppodium, gevangenis, kerk of koeienstal als inspiratiebron

Misset Horeca interviewde onlangs horecaondernemers die de inspiratie voor hun succesvolle horecaconcept halen uit hun omgeving. Dat kan een gevangenis, koeienstal of kerk zijn.

Zo vertelt Marjolein Bruschke, general manager van Jaz Hotel Amsterdam, over ‘haar hotel’ dat in juni de Dutch Hotel Award won, een prijs voor het beste hotelmanagementteam van Nederland. Het hotel, dat gevestigd is naar de Ziggo Dome, heeft muziek in het DNA én de sleutel tot het succes van morgen.

Bij The Harbour Club houden ze van blikvangers. De inspiratie voor de wijnkast in Oost werd gehaald uit de gevangenis. Amsterdam Oost heeft nog grote ambities. Mede-eigenaar Joost Verhoeven wil een verdubbeling van de jaaromzet van €8 miljoen naar €16. In het gebied van Oost komen namelijk 1300 appartementen en een nieuw hotel die voor extra gasten moeten zorgen. Ook moet een nieuwe eventruimte meehelpen de ambities waar te maken.

Eethuis Family Axel onderneemt in een kerk. De rooms-katholieke kerk van Axel is nu een cafetaria. De bijzondere sfeer van de kerk met hoge plafond en glas-in-lood biedt verschillende uitdagingen én mogelijkheden.

Op, volgens eigen zeggen, de mooiste locatie van Fryslân hebben Ben en Pauline van Dronkelaar samen met Sil Bakker en Jolanda van Dijk het restaurant Boppe de Golle in Gaastmeer heropend. Boven de koeienstal weten ze met veel gastvrijheid en ‘klassieke gerechten met een twist’ een concept neer te zetten.

Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.