Jacques Brinkman en Peter van der Arend op Dag van het Bier

Jacques Brinkman en Peter van der Arend op Dag van het Bier
Peter van der Arend: "Ik kan niks met de aversie tegen Bud"

Voormalig top-hockeyer en huidig bierbrouwer Jacques Brinkman zal tijdens de Dag van het Bier het dagvoorzitterschap voor zijn rekening nemen. Ook bierman en ondernemer Peter van der Arend zal 9 september spreken over ondernemen met bier.

Jacques Brinkman was lange tijd recordinternational voor het Nederlands hockeyteam en sinds 2015 runt hij Bierbrouwer De Uddelaer.

Hij zal tijdens de Dag van het Bier de presentatie voor zijn rekening nemen en aanwezigen deelgenoot maken van zijn ervaringen en kennis op biergebied.

Brinkman zal daarnaast ook op het podium van de Dag van het Bier in gesprek gaan met Peter van der Arend. Eén van de bekendste bierondernemers van het Land. Van der Arend brengt met zijn Morebeer regelmatig bieren op de markt.

Daarnaast heeft de Amsterdammer vier horecazaken in de hoofdstad, allen met de focus op bier. Hij zal tijdens de Dag van het Bier de aanwezigen uit de doeken doen wat er allemaal komt kijken bij ondernemen met bier.

Arendsnest Amsterdam

Over Jacques Brinkman

Jacques Brinkman is voormalig top-hockeyer. Speelde ruim 300 interlands voor het Nederlandse team, won EK's, WK's en twee gouden medailles (en een bronzen) op de in totaal vier Olympische Spelen waar hij aan deelnam.

In 2015 startte hij in Uddel een hobby-brouwerij die zich al snel als micro-brouwerij een positie weet te verwerven in de lokale markt. Vanaf het voorjaar van 2018 gaat Bierbrouwerij De Uddelaer met een geheel nieuwe brouwinstallatie bier brouwen in het Koetshuis van Kasteel Staverden op de Veluwe. Daarmee wordt per productiegang 20HL bier geproduceerd.

Over Peter van der Arend

Peter van der Arend heeft vier horecazaken in Amsterdam. In elke onderneming speelt bier de hoofdrol. Arendsnest, biercafé met 51 kranen, heeft louter Nederlands bier, De BeerTemple, is volledig gericht op Amerikaans bier, Beer Loves Food, een biercafé 'waar je heel goed kan eten',  en Craft & Draft. Die laatste zaak is naast een biercafé ook een bierwinkel en heeft een growler-systeem waardoor bieren uit tap op meeneembare flessen gevuld kunnen worden.