Groene interieur Hotel Jakarta Amsterdam internationaal onderscheiden

Groene interieur Hotel Jakarta Amsterdam internationaal onderscheiden

Op de vijfde editie van de European Interior Landscaping Organisation (EILO) conferentie werd de EILO Award 2019 Bronze Leaf in de categorie interieurbeplanting uitgereikt aan Copijn Groenaanleg en beheer. De organisatie ontving de prijs voor het project Hotel Jakarta in Amsterdam.

Voor de internationale EILO awards in categorie interieurbeplanting moest Hotel Jakarta Amsterdam het opnemen tegen 13 andere internationaal genomineerde projecten.

Met de Bronze Leaf heeft het hotel nog een mooie bekroning op hun werk gekregen vertegenwoordigd en gerealiseerd door Copijn Groenaanleg en beheer. Hotel Jakarta, het groenste hotel van Nederland, heeft al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen dit jaar. Zo werd de subtropische binnentuin van het hotel eerder dit jaar uitgeroepen tot Interieurbeplanting van het Jaar 2019 van VHG.

Hortus Botanicus en Hotel Jakarta Amsterdam

De Hortus Botanicus Amsterdam heeft Hotel Jakarta geholpen met een beplantingsconcept voor de binnentuin. Dit concept is door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten technisch uitgewerkt waarbij een ontwerp werd gecreëerd voor de opbouw van de binnentuin. De grote niveauverschillen zijn met behulp van lichtgewicht 100% gerecyclede ophoogmaterialen ingericht.

De selectie van beschikbare native Zuidoost-Azië plant- en boomsoorten werd in overleg met de Hortus Botanicus Amsterdam afgestemd en vervolgens in het ontwerp verwerkt. Copijn Groenaanleg en beheer heeft het project uitgevoerd. Daarnaast neemt deze partij ook het beheer voor zijn rekening.

Hotel Jakarta Amsterdam

De irrigatietechniek bestaat uit de laatste technologie op het gebied van geïntegreerde voedingssystemen en op afstand stuurbare meet- en regeltechniek. Naast het duurzame casco zijn energiebesparende maatregelen gehanteerd zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin. Het systeem onttrekt regenwater vanuit een in het gebouw gelegen bassin.

Over EILO Awards

De grote subtropische binnentuin is het groene icoon van Hotel Jakarta op de kop van het Java-eiland in Amsterdam. Het bestrijkt 2 verdiepingen en vult het atrium met 6 tot 10 meter hoge palmen die speciaal voor Hotel Jakarta met de grootste zorgvuldigheid zijn geselecteerd.

Dankzij de duurzaamheidsprestaties is Hotel Jakarta een energieneutraal gebouw dat met een Breeam Excellent certificaat het meest duurzame hotel van Nederland is. In 2010 is EILO opgericht door vijf brancheorganisaties van interieurbeplanters uit diverse landen met als doel om interieurbeplanting te promoten en kennis te delen. Daarnaast vormt EILO een zakelijk forum voor discussies en onderzoek. De EILO Award wordt om het jaar uitgereikt aan het mooiste interieurplantingsproject van de afgelopen twee jaar.