Den Haag heeft beste Irish Pub ter wereld

Den Haag heeft beste Irish Pub ter wereld

Den Haag heeft de beste Irish Pub van de hele wereld. O'Casey's Irish Pub heeft de titel in ontvangst genomen na twee keer dichtbij te zijn geweest. In 2017 was de kroeg al 'Best Irish Community Pub' en in 2018 'Best Sports Experience Pub'.

Jaarlijks dingen 15.000 Ierse pubs wereldwijd mee in diverse categorieën. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Irish Hospitality Global.

O’Casey’s Irish Pub

O’Casey’s is gelegen aan het Noordeinde in Den Haag, al sinds 1993. Met twee verdiepingen en een grote achtertuin is het een van de grootste horecaondernemingen in Den Haag. De menukaart beslaat de traditionele ‘pub grub’ en is ondertussen goed voor een derde van de totale omzet.

O'Casey's den haag

Het voormalig koetshuis van het paleis Noordeinde is in 1993 door Ierse aannemers geheel verbouwd tot een traditionele authentieke Ierse pub. Sinds de start is het – met ups en downs - uitgegroeid tot een kroeg met naam. Door het internationale karakter van Den Haag is het een ontmoetingsplek voor de gehele expat community.

Als sport bar is O’Casey’s tot ver buiten Den Haag bekend. Met elk groot sportevenement barst de pub uit zijn voegen. Zelfs om 8 uur ’s ochtends met de WK rugby in Japan nu. De mogelijkheid bestaat om nu 12 verschillende wedstrijden tegelijk uit te zenden verspreid over de gehele pub.

Op het 20-jarig jubileum in 2013 heeft O’Casey’s de eer gehad om jaren 80 iconen Spandau Ballet en ABC op het podium te hebben. Met de wekelijkse volgeboekte pub quiz en Open Mic avonden voor beginnend talent heeft de pub een veelvoud aan entertainment.

O'Casey's den haag

John Gulay

John Gulay is eigenaar van O’Casey’s. Overgenomen in 2008 d.m.v. crowdfunding en banklening zonder zelf een cent op zak. Na bijna faillissement in het 2e jaar (kosten waren simpel hoger dan de inkomsten) werd elk jaar de weg omhoog gevonden. Continue blijven investeren in interieur, personeel en techniek hebben de pub nu naar en voorlopig hoogtepunt gebracht.

Met veel financiële hulp van vrienden bleef de onderneming bestaan en zijn in 2020 alle schulden eindelijk voldaan. John Gulay heeft drie jaar in Ierland gewoond en aldaar de hotelschool voldaan. De liefde voor Ierland is dus begrijpelijk.