Venetiaans restaurant Tozi komt naar Amsterdam

Venetiaans restaurant Tozi komt naar Amsterdam

Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met trots een nieuwe Cicchetti samenwerking aan. Op 8 november opent Tozi Amsterdam haar deuren in hotel Park Plaza Vondelpark.

Tozi, dat in Venetiaans dialect ‘een groep vrienden’ betekent, is tevens geïnspireerd op de eetcultuur uit dit Italiaanse gebied. Tozi is een ‘cicchetti restaurant’ dat geïnspireerd is op de Venetiaanse eetcultuur uit de regio Veneto in Italië. Na de eerste vestiging in Londen volgt nu Tozi Amsterdam.

Naast Italiaanse ambachtelijke producten, gebruikt Tozi ook eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die zoveel mogelijk lokaal (in de buurt van Venetië, niet Amsterdam) worden ingekocht. Zo komen de citroenen, die onder meer gebruikt worden voor de huisgemaakte limoncello, van de Amalfi kust.

Cicchetti

Bij Tozi delen gasten kleine gerechten met elkaar. Deze zogenaamde ‘Cicchetti’ zijn Venetiaanse kleine gerechtjes die worden gegeten tijdens het aperitief voor het diner of als hoofdgerecht – bestaande uit meerdere gerechten – die gedeeld kunnen worden met een groep vrienden of familie.

De Cicchetti kunnen zowel in het restaurant als aan de bar gegeten worden, uiteraard gecombineerd met een keur aan cocktails, Italiaanse gin, ambachtelijk Nederlands lokaal gebrouwen bier en een zorgvuldig selecteerde wijnkaart.

Tozi’s team

Chef-kok Luca De Santis, met ervaring in de keukens van onder meer San George en NH Collection Barbizon Palace, heeft samen met Londen-based chef Maurilio Molteni de menukaart van Tozi Amsterdam samen te stellen. Restaurantmanager Nicola Gaballo werkte, voor hij naar Tozi verhuisde, in enkele van de beste Italiaanse restaurants, waaronder restaurant Da Vittorio in de buurt van Milaan, bekroond met drie Michelin-sterren.

Italiaanse sferen

Tozi Amsterdam zal zich spiegelen aan haar Londense equivalent. Het restaurant heeft een open keuken en een lange chef’s table. De moderne inrichting biedt ruimte aan 60 zitplaatsen en heeft bovendien een tuin.

De Italiaanse sfeer wordt op verrassende manieren doorgetrokken. Zo zijn op de toiletten Italiaanse lessen te horen en worden in de bar Italiaanse zwartwitfilms afgespeeld.

Het restaurant huist inpandig bij Park Plaza Vondelpark en maakt deel uit van de PPHE Hotel Group.