Vincent van der Zalm (ex-Parkheuvel) gaat voor eigen restaurant

Vincent van der Zalm (ex-Parkheuvel) gaat voor eigen restaurant

Chef-kok Vincent van der Zalm (38) heeft vier maanden geleden afscheid genomen van Parkheuvel. Hij stond tien jaar in de keuken van dit tweesterrenrestaurant. Van der Zalm smeedt plannen voor een eigen zaak in Rotterdam.

‘In tien jaar Parkheuvel heb ik ontzettend veel geleerd. Ontdekt wie ik ben, wat ik wil en wat ik echt leuk vind: koken. Maar nu is het tijd voor de volgende stap,’ zegt  Vincent van der Zalm tegen Misset Horeca. Daarmee doelt hij op het ondernemerschap. Van der Zalm wil een eigen zaak starten, in de Maasstad.

De chef is al bezig geweest met locaties in Den Haag maar zet nu zijn zinnen dus op Rotterdam. ‘Ik wil het pand kopen. Dat is echt een voorwaarde. Daarom duurt mijn zoektocht ook wat langer dan gedacht. Ik heb een klein restaurant voor ogen waar ik ga koken op hoog niveau.’

Vincent van der Zalm

Momenteel is Van der Zalm actief als docent, gast chef en kookt hij op verzoek bij mensen thuis. Ook doet hij consultancy, onder meer voor Restaurant The Old Dutch. Lesgeven doet hij op de Horeca Vakschool Rotterdam, via Remco Faasse.

Vincent van der Zalm

Van der Zalm heeft een indrukwekkend cv. Voor zijn komst naar Parkheuvel stond hij onder meer in de keuken van Le Cirque met chef Robert Kranenborg, werkte hij bij Lakes in Hilversum onder Erik de Boer, op Terschelling bij het toenmalig sterrestaurant De Grië en bij Hotel des Indes in Den Haag.

‘Al 18 jaar bevind ik me dagelijks in restaurants met sterren. Dat is wat ik wil. Wat ik leuk vind, waar mijn passie ligt. Coquilles, duif, kaviaar, dat zijn de producten waar ik mee wil koken. Ik heb wel een paar maanden nodig gehad om het DNA van Parkheuvel van me af te schudden, maar dat is me gelukt. Nu komt mijn eigen stijl weer helemaal naar boven en komt er een andere creativiteit terug.