Baut krijgt permanente locatie met Bar Baut

Baut krijgt permanente locatie met Bar Baut
Michiel van der Eerde

Baut krijgt een permanente locatie: Bar Baut. Bar Baut brengt een ode aan de geschiedenis van pop-up restaurants Baut. De beste gerechtjes uit eerdere edities krijgen een plek op de kaart.

Denk aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood. Of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit Baut nummer 1.

'Bar Baut  is permanent en daarom hebben we specifiek gekozen voor een bar concept. Toegankelijk maar met de service en kwaliteit die je van ons gewend bent.' Bar Baut opent de deuren op 13 januari 2020. ' We gaan terug naar Zuid, stadionweg 320. De eerste tafels zijn al te reserveren.'

Uniek aan Baut is dat het tot nu toe in Amsterdam geen vaste locatie had. Het restaurant vond zijn thuis steeds in een ander leegstaand pand in Amsterdam om dat vervolgens beter achter te laten en weer op een andere plek neer te strijken. Dit maakte elke locatie van Baut weer totaal anders. Na de zesde verhuizing in zeven jaar tijd gaat oprichter Michiel van der Eerde vanaf januari voor de permanente locatie aan de Stadionweg in Zuid.  'Ik heb in deze buurt veel succes gehad, daarom wil ik hier een permanente locatie openen. Het verhuizen is ook iedere keer erg intensief. Daarnaast moet ik echt een goed gevoel hebben bij een locatie voor ik een grote investering durf te doen. Het moet in Amsterdam echt kloppen', zegt hij tegenover Het Parool.

Mede vanwege het steeds schaarser worden van beschikbare tijdelijke pop-uplocaties kiest Van der Eerde nu voor een vaste locatie. 'Men kent ons als restaurant, maar we zijn zoveel meer. Daarom wil ik iets meer nadruk leggen op onze bar. In Zuid is er nog ruimte voor een goede bar waar je kan borrelen in combinatie met goede bargerechten. Maar aan het rondreizende Baut komt geen einde, we blijven op zoek naar nieuwe tijdelijke pop-uplocaties.'