Sander Bierenbroodspot executive chef Park Plaza Victoria Amsterdam

Sander Bierenbroodspot executive chef Park Plaza Victoria Amsterdam

Sander Bierenbroodspot is benoemd tot executive chef van het Park Plaza Victoria hotel in Amsterdam. In dit hotel zit onder meer Carstens Brasserie. Sander gaat nauw samenwerken met de concept-chef van Carstens, Maik Kuijpers, en met de head chef van het hotel, Rick van der Meij.

Sander Bierenbroodspot vertrok in mei 2019 als head chef van restaurant Bluespoon in het Andaz Hotel, ook in Amsterdam. Hij vertrok omdat er vanuit Andaz werd aangegeven dat ze naast het fine dining menu ook een toegankelijker lunch menu en een a la carte menu wilden. De chef kon zich hier niet geheel in vinden.

Bij Park Plaza Victoria gaat Bierenbroodspot nauw samenwerken met Maik Kuijpers die als concept-chef betrokken is bij de samenstelling van menukaart, team en exploitatie van het in februari geopende Carstens Amsterdam. Dit restaurant heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg.

Naast Carstens is er meer te doen voor de nieuwe chef. Hij is, naast het vaste team waaronder head chef Rick van der Meij, verantwoordelijk voor de gehele keukenorganisatie van Park Plaza Victoria Amsterdam.

Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is Bierenbroodspot een aanwinst voor het team. Het unieke concept van Carstens, waarin Nederlandse producten centraal staan, was voor Bierenbroodspot leidend voor zijn keuze. Hij zegt: ‘De gast is zich niet altijd bewust van de mooie producten die Nederland te bieden heeft.’

Over Sander Bierenbroodspot

Kijkend naar de eerdere studierichting van Bierenbroodspot was het niet vanzelfsprekend dat hij zou uitgroeien tot executive chef. Maar de voormalig student bouwkunde had toch meer aandacht voor zijn bijbaan in de keuken. Hij werkte onder meer bij La Rive*, Ciel Bleu**, het Portugese Villa Joya**, Envy (Bib Gourmand), Blooming, Bluespoon en De vrienden van Jacob*.

Hoewel Bierenbroodspot kan bogen op een berg ervaring in bekende (Amsterdamse) keukens, blijft de nieuwe Executive Chef bescheiden: ’Mijn motto in de keuken is dat je van iedereen iets kunt leren, elke dag weer. Het zijn voor mij dan ook de mensen met wie ik dagelijks de operatie run, die het vak zo mooi maken.’

‘De open en eerlijke communicatie in de keuken zorgt voor een hechte band binnen een team en dat is precies wat nodig is om op hoog niveau te presteren. Zowel voor evenementen als in Carstens blijft de focus op lokale ingrediënten van topkwaliteit, educatie en informatie van gasten van jong tot oud en lidmaatschap van Dutch Cuisine.’