nieuws

Sander Bierenbroodspot weg bij Bluespoon in het Andaz hotel

Restaurant 1935

Sander Bierenbroodspot weg bij Bluespoon in het Andaz hotel

Sander Bierenbroodspot is weg als head chef van Restaurant Bluespoon in hotel Andaz Amsterdam.

Sander Bierenbroodspot is vertrokken omdat er vanuit Andaz – hotel aan de Prinsengracht – is aangegeven dat ze naast het fine dining menu ook een toegankelijker lunch menu en een a la carte menu wilden.

Bierenbroodspot kon zich hier niet geheel in vinden. Daarom is in goed overleg besloten uit elkaar te gaan.

Sander Bierenbroodspot begon in augustus 2017 bij Andaz. ‘In die tijd heeft hij  een team neergezet dat staat als een huis en dat onder leiding van Iasonas Panagoulis & Mariano Merlini Alvarez op de ingeslagen weg verder zal gaan. Mét toegankelijke lunch en a la carte menu,’ aldus het hotel in een reactie. Panagoulis en Alvarez werkten onder Bierenbroodspot als (junior) sous-chef.

chefs andaz amsterdam

Alvarez en Panagoulis.

Ruim anderhalf jaar geleden begon Sander Bierenbroodspot bij Andaz. Hij had toen al gewerkt in de keukens van Ciel Blue**, La Rive, Villa Joya** en Vrienden van Jacob*. Ook werkte hij voor IQ Creative en Blooming.

Op Insta schrijft de chef: ‘With a big hole in my soul I am saying goodbye to a family and team which we build together. Ciao.’

Sander Bierenbroodspot

Over Sander Bierenbroodspot

Van een studie bouwkunde tot een opleiding middenkaderfunctionaris, Sander Bierenbroodspot deed het. Maar zijn bijbaantje in een keuken krijgt meer aandacht dan welk schoolwerk dan ook. ‘Laat Sander alsjeblieft gewoon de koksopleiding doen’, is de conclusie van zijn docenten.

Waar hij begint in een schnitzel-met-friet-keuken, ontdekt hij al snel zijn creativiteit. Dit talent en zijn toewijding brengen hem naar de keukens van Ciel Blue**, La Rive en een seizoen naar het Portugese Villa Joya**. Daar werkt hij van 9 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s nachts. Zeven dagen per week. Als enige Nederlander van het team. ‘Dat is zwaar, maar het was ongelooflijk leerzaam.’

De Vrienden van Jacob

Bierenbroodspot keert terug naar Nederland en belandt bij Vrienden van Jacob in de banqueting. Als hij twee dagen in de week ook de keuken van de sterrenzaak mag bemannen, schopt hij het binnen drie maanden tot souschef.

Kort onderbreekt hij zijn werk het Santpoortse fenomeen voor wat freelanceprojecten, maar Vrienden van Jacob blijkt een te sterke vriendschap. Als Bierenboordspot terugkeert als chef-kok ziet hij zichzelf en zijn team steeds beter worden. En dat is precies zijn ambitie: Altijd vooruit, altijd ontwikkelen.

Bierenboordspots gerechten zijn een manier om een verhalen te vertellen in smaken, kleuren en texturen. Zijn signatuur is licht, fris en kleurrijk. De chef mag dan in Amsterdam werken, zijn inspiratie vindt hij thuis in Egmond. ‘De zee inspireert me’, zegt Sander Bierenbroodspot. ‘Ik heb een tijdje op een woonboot aan de Amstel gewoond, maar ik miste toch de kust. De rust.’