Loopuyt lanceert alcoholvrije dry gin

Loopuyt lanceert alcoholvrije dry gin

Met haar Virgin 0% denkt Loopuyt een antwoord gevonden te hebben op de groeiende vraag naar alcoholvrije dranken. Loopuyt is het eerste gin merk dat naast haar dry gin nu ook een alcoholvrije variant heeft ontwikkeld met exact dezelfde 12 botanicals, waarmee de dry gin gestookt wordt.

Het productieproces van de Loopuyt Virgin 0% verschilt van het distilleren met alcohol.

De nootmuskaat, koriander en kardemom zijn nu gedistilleerd op waterbasis. Natuurlijke verfijnde aroma’s zijn ontwikkeld voor sinaasappel, grapefruit, framboos, lavendel, jeneverbessen en inca-, moerbei- en gojibessen. Tenslotte wordt er een tinctuur op waterbasis van kinabast toegevoegd.

P. Loopuyt & Co Distillers

Het in 1772 opgerichte Schiedamse jenever- en ginmerk Loopuyt ontwikkelde in 2014 een nieuwe gin. Eigenaar Jan van Stigt Thans stookte samen met master distiller Jaco van der Leun een dry gin gebaseerd op twaalf kruiden samen met een bijpassende tonic en gingerbeer. Ter ere van zijn 75ste verjaardag heeft Loopuyt dit jaar in samenwerking met de onlangs overleden Jules Deelder ook een limited edition Deelder Hard Gin met geheime ingrediënten gestookt.