Randy Karman: 'Behoud Michelinster The White Room is groot compliment'

Randy Karman: 'Behoud Michelinster The White Room is groot compliment'
Randy Karman

Met knikkende knieën toog Randy Karman maandagmorgen naar de Michelinpresentatie in het De LaMar theater in Amsterdam. Nog maar negen maanden geleden nam hij het stokje over van voormalig chef-kok Arturo Dalhuisen. Maar ondanks die chefswissel wist The White Room haar Michelinster te behouden.

Met het zweet onder de oksels naar de presentatie? 'Ja, toch wel', reageert Karman lachend. 'Dat we de ster hebben behouden is een enorm compliment natuurlijk. Michelin heeft namelijk nog niet heel veel van mij kunnen zien. Ik had gehoopt dat we de ster zouden behouden, maar had er rekening mee gehouden dat die zou wegvallen. Dit omdat een chefswissel daarvoor aanleiding kan zijn.'

'Lastig jaar'

Het is een lastig jaar geweest', zo blikt hij terug op het vertrek van voormalig chef-kok Dalhuisen. 'Dus dit is heel erg mooi.' Karman startte in 2012 zijn carrière als leerling in verschillende sterrenzaken bij diverse topchefs, waarna hij een jaar als chef de partie in de keuken van Jacob Jan Boerma’s Restaurant De Leest*** in Vaassen werkte. Aansluitend ging hij aan de slag bij Restaurant Bord’Eau* van hotel De l’Europe in Amsterdam om zijn culinaire horizon te verbreden als demi chef de partie.

Als souschef en rechterhand van Arturo maakte hij zich de signature van The White Room volledig eigen. Voormalig chef-kok Arturo Dalhuisen stond eerder aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. In april 2019 werd bekend dat hij weg was bij The White Room.

Over The White Room

The White Room by Jacob Jan Boerma opende in april 2016 de deuren. Met de opening van The White Room, op de plek van het oude Reflet, opende ‘het oudste restaurant van Amsterdam’. In 1885 opende restaurant de ‘Witte Zaal’ er voor het eerst zijn deuren. De huidige zaal is een geregistreerd monument en wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn.

Reacties hoofdrolspelers Michelin 2020:

Werner Loens over Michelinsterren 2020

Mike Vrijdag: 'Tijd van Michelinster pakt niemand ons af'

De Groene Lantaarn: 'Michelin extra spannend door verhuizing

Bridges 'teleurgesteld' door verlies Michelinster

Koen van der Plas: 'Sterverlies ingecalculeerd'

Michelinster voor ‘spannende gerechten’ van restaurant Eden

Randy Karman: ‘Behoud Michelinster is groot compliment’

Servais Tielman: ‘We willen met koken bezig zijn’

Jan en Patricia Marrees uit Weert terug in de Michelingids 2020

Zout&Citroen: ‘Morgen mag het hele team een kater hebben’

Hans Derks van Versaen ging twijfelen na Bib-verlies

Noble Kitchen: ‘Niet in Lekker, daling in GM, maar wél een Ster’

Michelin-Award Gastheerschap voor Peter Bruins

Sommelier Award Michelin voor Koen van der Plas

Jacob Jan Boerma: ‘Veel waardering voor jonge talenten’