Cateraar Van Melick breidt uit met kasteel en suites

Cateraar Van Melick breidt uit met kasteel en suites

Cateraar Van Melick Groep zet verdere stappen op het terrein van horeca. Van Melick gaat per 1 maart Kasteel Hoogenweerth in Maastricht - inclusief de 12 hotelkamers - exploiteren.

Daarnaast gaat Van Melick een samenwerking aan met Black Label Hotels (de vorige exploitant van Kasteel Hoogenweerth) en gaat het La Caverne Geulhem exclusief cateren.

De nieuwe ontwikkelingen zijn een aanvulling op de al bestaande eigen locaties (Kasteel Hoensbroek, Rodahal Kerkrade en Schouwburg De Domijnen in Sittard) en de event-verzorging op overige locaties.

Het exclusieve partnerschap met Black Label Hotels houdt in dat familiebedrijf Van Melick de complete verzorging van events in de hotels voor zijn rekening neemt. Deze hotels bevinden zich in Valkenburg, Sittard en Berg en Terblijt.

Kasteel De Hoogenweerth

Met de overname van Kasteel de Hoogenweerth en de twaalf Hoogenweerth Suites heeft Van Melick een mooie kans om zichzelf op de kaart te zetten in de culinaire provinciehoofdstad Maastricht.

Kasteel de Hoogenweerth is al meerder jaren uitgeroepen tot beste trouwlocatie van Limburg en met de ervaring en het netwerk in catering denkt Van Melick die positie verder te kunnen verstevigen.

Het kasteel is daarnaast een exclusieve locatie voor bedrijfsfeesten, conferenties en andere evenementen. Het kasteel ligt op een park van 4,5 hectare aan de Maas, met een terras aan het water, waarmee het zowel binnen als buiten sfeer, ruimte en een unieke schoonheid biedt.

Van Melick en Black Label Hotels

Van Melick kon de activiteiten van het kasteel overnemen van Black Label Hotels omdat ze niet meer passen bij het bedrijf. ‘Het kasteel past niet langer in onze strategie, vertelt Black Label-directeur Martin Hendricks. ‘Onze twee grootste hotels – Hotel Merici aan de Oude Markt in Sittard en het DoubleTree bij Hilton Sittard dat rond de jaarwisseling de deuren opent – omvatten elk negentig kamers. Black Label Hotel Valkenburg telt er vijfenzestig. Wat dus van een geheel andere orde is dan Kasteel de Hoogenweerth, dat slechts 12 suites heeft en voor het overgrote deel draait op het organiseren van evenementen.’

Kasteel de Hoogenweerth is de eerste eigen locatie van Van Melick in Maastricht. Voor het familiebedrijf betekent de nieuwe stap een aanzienlijke versterking in de Limburgse hoofdstad naast de partnership met het MECC.

Black Label Hotels blijft Van Melick overigens technische en logistieke ondersteuning bieden als het gaat reserveringen en backoffice van de suites.

La Caverne Geulhem is een unieke mergelgroeve die sfeervol is ingericht en geschikt is voor evenementen. De ruimtes onder de grond hebben vloerverwarming en zijn recent gerestaureerd.