Brouwerij De Molen enige Nederlandse brouwer in RateBeer Top100

Brouwerij De Molen enige Nederlandse brouwer in RateBeer Top100
Menno Olivier (l) en John Brus van De Molen.

Brouwerij De Molen in Bodegraven staat op een 15e plek van de RateBeer Top100. De lijst met best beoordeelde bierbrouwers volgens de half miljoen speciaalbier-liefhebbers van het erkende forum. Daarmee is De Molen de enige Nederlandse brouwerij en de hoogst genoteerde brouwerij van het Europese vasteland.

Brouwerij de Molen staat in de 'RateBeerBest 2019-editie'op een 15e plek. De brouwerij uit Bodegraven is daarmee de enige Nederlandse bierbrouwer in de lijst.

België heeft acht brouwerijen in de lijst, maar de hoogst genoteerde bierbrouwer uit dat land, staat drie plekken onder De Molen; De Struise Brouwers op een 18e plaats. Al sinds haar oprichting verkeert Brouwerij de Molen in de internationale top honderd, en van de 13 keer dat het in de lijst stond, was de brouwerij 12 keer de beste van Nederland.

Op het internationale bier platform voor proevers RateBeer.com voeren zo’n half miljoen speciaalbier liefhebbers hun gedetailleerde waardering in van elk bier dat zij proeven. Er staan op dit moment 33.000 brouwerijen geregistreerd. Ratebeer bestaat sinds 2000 en is in de brouwerswereld een gerespecteerde graadmeter voor de waardering van bierproevers voor hun bieren.

Over De Molen

Brouwerij de Molen is in de internationale craftbierwereld bekend om haar groeiende en diverse collectie van craftbieren met stijlen als stout, porter, barley wine, IPA, sour, saison en vele houtgerijpte varianten. Op dit moment wordt circa 50% van de bieren geëxporteerd naar 40 landen. De brouwerij bestaat sinds 2004 en werd in 2016 voor 35 procent ingelijfd door Swinkels Family Brewers. Sinds februari 2019 is het Lieshoutse familiebedrijf voor 100 procent eigenaar van De Molen.