40 bars delen kennis tijdens Amsterdam Cocktail Week 2020

40 bars delen kennis tijdens Amsterdam Cocktail Week 2020

De vierde editie van de Amsterdam Cocktail Week vindt plaats van 16 tot en met 22 maart. Gedurende deze week zullen 40 toonaangevende bars van de hoofdstad bijzondere evenementen plaatsvinden.

De hele week bieden deze bars, naast hun gebruikelijk menu, twee speciale Amsterdam Cocktail Week (ACW)-signature cocktails aan tegen een gereduceerd tarief: 5 euro voor de non-alcoholische cocktail en 8 euro voor de alcoholische variant. Daarnaast worden er tijdens de Amsterdam Cocktail Week door de hele stad seminars, workshops en masterclasses georganiseerd, welke hier terug zijn te vinden.

Waren er 10 jaar geleden nog maar een handjevol cocktailbars in Amsterdam te vinden, nu telt de stad meer dan 150 plekken waar een cocktail besteld kan worden.

Programma Amsterdam Cocktail Week

Dagelijks zullen in alle deelnemende bars speciale events plaatsvinden. Zo worden er verschillende seminars, workshops en masterclasses georganiseerd. Bovendien geven meerdere cocktailkampioenen tijdens ACW acte de présence met guest bartender shifts en trainingen.

Trends

Ook dit jaar zijn er een aantal opvallende trends te spotten in de deelnemende bars. Een gebalanceerde en verantwoorde manier van genieten van alcohol wordt steeds belangrijker. In cocktailbars zie je dan ook steeds vaker non-alcoholische cocktails op de kaart. Daarnaast wordt het aanbod van non-alcoholische spirits telkens groter. Dit jaar zijn onder andere Ceder’s, Copperhead 0%, Damrak 0.0%, Fluère, Hooghoudt Zero Zero 24, Kever Genever 0.0%, Palette en Seedlip trotse non-alcoholische deelnemers aan de Amsterdam Cocktail Week.

Steeds vaker werken bar en keuken samen om zo de ultieme smaakbeleving te bezorgen. Ook tijdens de Amsterdam Cocktail Week bieden 17 locaties de kans om cocktails met bites af te wisselen. Niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. Zo doen er voor het eerst drie Ron Gastrobars mee en organiseert Kampai op woensdag 18 maart een ‘Wine en Dine’ evenement, waarbij een  3 gangen diner gecombineerd wordt met cocktails.

Over de Amsterdam Cocktail Week

Tess Posthumus van Flying Dutchmen Coctailbar

De Amsterdam Cocktail Week is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Bartenders Tess en Timo, ook de organisatoren van Perfect Serve Barshow, zijn de eigenaren van bar Flying Dutchmen Cocktails aan het Singel 460 in Amsterdam. Albert van Beeck Calkoen is eigenaar van het platform Mister Cocktail.