Horeca Samen Sterk helpt horeca bij verkoop cadeaukaarten

Horeca Samen Sterk helpt horeca bij verkoop cadeaukaarten

De maatregelen die de overheid neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, treffen de horeca hard. Het initiatief 'Horeca Samen Sterk' biedt de horeca een veilige en kosteloze manier om cadeaukaarten te verkopen of donaties te ontvangen.

Betaalplatform Intersolve en groothandel Bidfood werken samen om de cadeaukaartdienst aan te bieden. 'Gebruikers hoeven niets te betalen. Alle opbrengsten zijn voor de ondernemer die deze bron van inkomsten nu hard nodig heeft', zegt Laurens Claassens, marketing manager horeca bij Bidfood. André Moen, Directeur Intersolve Payments, vult aan: 'Als betaalplatform werken wij samen met duizenden horecagelegenheden. De horeca ligt ons nauw aan het hart. Dus dragen we graag ons steentje bij, samen met Bidfood. Hopelijk staan er veel gasten op om hun favoriete restaurant, eetcafé of cafetaria te helpen.'

Horeca Samen Sterk steunt restaurants

De branche reageert enthousiast op het initiatief. 'We moeten Nederlandse horeca steunen waar we kunnen', zegt Godfried van der Lugt, uitgever van de Gault&Millau restaurantgids in Nederland. 'Sommige patrons zijn creatief door nu afhaal- en bezorgmaaltijden aan te bieden. Voor anderen is dit lastiger, en wie weet welke maatregelen nog volgen. Om ondernemers te steunen is het belangrijk dat we bijdragen door een tegoedbon te kopen.' Ook restaurants die Horeca Samen Sterk een warm hart toedragen, laten van zich horen.

'Een geweldig initiatief', zeggen Jan en Claudie Sobecki van restaurant Tribeca over de cadeaukaartdienst. 'We moeten nu alle zeilen bijzetten zodat de horeca overeind blijft.' Mike Cornelissen van restaurant Rijnzicht noemt het een mooie, innovatieve manier voor gasten om hun favoriete restaurant te steunen.

Veilig en betrouwbaar

Bidfood is blij met de samenwerking met Intersolve, omdat het betaalplatform een betrouwbare transactie garandeert. 'Intersolve is het betaalplatform achter alle restaurantkaarten en de meeste grote cadeaukaarten in Nederland. Als Elektronisch geldinstelling zijn ze in het bezit van een vergunning van de Nederlandsche Bank', zegt Claassens. 'Dit maakt dat we een betrouwbare dienst kunnen bieden. Alle donaties en de opbrengst van aangekochte cadeaubonnen komen volledig ten gunste van de ondernemer. Zij hebben het nu nodig. Samen staan we sterk.'


Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca