Examenstuntje van Stenden HMS: 'bijzonder geslaagd'

Examenstuntje van Stenden HMS: 'bijzonder geslaagd'

De Stenden Hotel Management School noemt de lichting studenten 2020 'Bijzonder Geslaagd'. Een dubbele betekenis omdat de eindexamens van de nieuwe Stenden-studenten dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaan. De school heet haar nieuwe studenten welkom met een speciaal cadeau.

‘Geen eindexamen doen en toch slagen… De laatste keer dat dat gebeurde was vlak na de Tweede Wereldoorlog. Covid-19 creëert voor ons allemaal een nieuwe realiteit en dus ook voor de scholieren die dit jaar hun middelbareschooltijd afsluiten,’ zo zegt Stenden HMS in een persverklaring.

‘Geen laatste schooldag, geen eindexamen stunt, geen telefoontje met het verlossende woord en geen eindexamenfeest. De scholieren die in 2020 eindexamen hadden moeten doen, vormen hiermee een unieke lichting die de geschiedenisboeken ingaat.’

Stenden HMS Bijzonder Geslaagd

Examenstuntje Stenden Hotel Management School

Stenden Hotel Management School, die al jaren een volgend station biedt voor eindexamen kandidaten, trok zich hun positie aan en kwam met een eigen examen stunt.

‘Ik wil graag voorkomen dat deze generatie de rest van hun leven te horen krijgt ‘niet echt geslaagd te zijn’ doordat ze geen landelijk examen deden, dus bekeken wij het anders en het werd ‘bijzonder geslaagd’ aldus Marco ten Hoor, directeur Stenden HMS (en zelf ook vader van een dochter die eindexamen deed dit jaar).

‘Voor ons zijn deze nieuwe studenten bijzonder geslaagd in alle opzichten”

Daarom bedacht Stenden een alternatief voor de vlag die iedereen laat uithangt wanneer iemand geslaagd is. Het werd een uniek #Bijzondergeslaagd strandlaken.

Dus wanneer de grijze wolken van Covid-19 zijn opgetrokken en de zon ook voor deze doelgroep weer gaat schijnen kunnen zij hiermee, op social media en tijdens hun uitjes en vakanties de wereld laten zien dat zij bij de unieke lichting 2020 horen.

‘Zo biedt Stenden HMS de Nederlandse scholieren een verdiend podium tijdens de zomermaanden en daarmee een identiteit waarbij ook zij trots mogen zijn op hun diploma.’