Down Under opent grootste terras van Utrecht

Down Under opent grootste terras van Utrecht

Horeca- en watersportlocatie Down Under in Nieuwegein opent het grootste terras van de provincie Utrecht. Met een afmeting van meer dan voetbalveld is er de hele zomer genoeg ruimte voor terrasliefhebbers.

Bij Down Under, gevestigd aan de Laagravense plas op het driepunt tussen Utrecht, Houten en Nieuwegein, hebben ze de afgelopen weken hard gewerkt om vanaf maandag weer de eerste gasten te kunnen ontvangen.

Bedrijfsleider Paul Gootjes: 'We hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. De hele locatie is opgeknapt en het team kijkt ontzettend uit naar de opening. Nu het strand en cablepark sinds kort weer geopend zijn en watersporters het water op kunnen, zijn we blij dat ook het restaurant haar deuren wederom mag openen. Voor de beachclub, gelegen direct aan het zandstrand is een groot terras gecreëerd van meer dan een voetbalveld groot. Meer dan genoeg ruimte voor iedereen om op anderhalve meter afstand te kunnen genieten van een drankje, een lekkere lunch of iets anders te eten en het zonnetje.'

Coronaproof

Bij aankomst worden gasten ontvangen door een host die hen een aantal controlevragen stelt en wast iedereen verplicht zijn handen. Op het terras zijn een bar en een buitenkeuken geplaatst waar gasten eten en drinken kunnen bestellen.

'In 2018 is het terras van Down Under door Misset Horeca uitgeroepen tot het beste terras van de provincie Utrecht. Nu willen we graag een locatie met het grootste terras zijn waar we zoveel mogelijk mensen in eigen land een leuke zonnige dag kunnen verzorgen. Uiteraard volgen we hierbij alle adviezen vanuit het RIVM op en nemen we de maatregelen in acht,' aldus Gootjes. Het terras is elke week van donderdag t/m zondag geopend. Er is een springkussen voor de kids en op vrijdag en zaterdag een live DJ die achtergrondmuziek verzorgt. Reserveren voor een tafel op het terras is niet nodig.

'Grootste van de provincie'

Even verderop, in Houten, zit Fort de Batterijen, onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Hier wil eigenaar Martijn Geerdes het 'grootste terras van de provincie' opbouwen. 'We hebben op dit fortterrein van 2 hectare grootte genoeg ruimte en we mogen overal tafels en stoelen plaatsen op veilige afstand van elkaar', zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Hij wil beginnen met 100 zitplaatsen en dat uitbreiden als er behoefte aan is. Vanaf 1 juni is het terras zes dagen per week open. Fort de Batterijen is een evenementenlocatie met terrasvergunning. Ze voeren een bescheiden kaart.

Speciale 1,5 meter-tafels

Om aan de regels te voldoen, laat Geerdes speciale tafels maken door een bevriende meubelmaker. Tafels voor twee van 1,60 meter diep en speciale tafels van vier voor gezinnen. De meubelmaker kan 30 van die tafels per dag maken.


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.