Ron Blaauw wijzigt concept van twee Gastrobars

Ron Blaauw wijzigt concept van twee Gastrobars

Ron Blaauw doopt Gastrobar Oriental om tot Gastrobar Oriental Downtown. Ook sterrestaurant Ron Gastrobar onderging een conceptwijziging: 'Na zeven jaar was het tijd voor een nieuwe koers.'

Over de conceptwijziging bij Gastrobar Oriental zegt hij: 'We hebben Downtown moeten sluiten, maar we merkten dat er nog steeds heel veel behoefte aan was. Er bleef vraag naar, vooral ook of de rijsttafel terugkwam', zegt Ron Blaauw.

Dus vanaf 1 juli brengt de ondernemer een vleugje van het Rokin naar de Kerkstraat en 'opent het meest spannende en swingende lid van de Gastrobar-familie. Het wordt een mix van restaurant, hippe cocktailbar én live entertainment. Dit op steenworp afstand van het Leidseplein.' Op de kaart: 'Pekingeend, de Indonesische rijsttafel, dim sum en sensationele streetfoods.' Ron Gastrobar Oriental ‘Downtown’ combineert traditionele en moderne Chinese en Indonesische smaken en technieken. 'Dit zorgt voor unieke en spannende combinaties op je bord.'

Voor een cocktail bij het diner of met een lekkere snack en live entertainment zit je er ook goed. 'In Gastrobar Oriental Downtown kunnen gasten genieten van een intiem akoestisch optreden, relaxte pianomuziek, swingende beats van dj’s of een doldwaze bingo.'

Conceptwijziging Ron Gastrobar

Over de conceptwijziging van sterrestuarant Ron Gastrobar zegt Blaauw: 'Het concept van 75 procent groen zat al langer in mijn hoofd. De vraag naar meer groenten op het bord steeg en zelf vond ik het na zeven jaar ook tijd voor een andere koers. Je kunt er prachtig mee combineren en gasten vinden het leuk weer wat anders te zien. We hebben ook de prijsstelling aangepast. Voor 40 euro heb je een tweegangendiner.'

Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Foto: Diederik van der Laan/Dutch Photo Agency

Ron Blaauw over de coronacrisis

Hoe de chef-kok en ondernemer de coronacrisis heeft beleefd? 'Het is nooit prettig wanneer je zaak dicht moet, maar persoonlijk heeft deze periode mij wel geprikkeld. Had heel erg het gevoel van 'de schouders eronder'. We hebben goed kunnen nadenken over wat we wilden verbeteren en de conceptwijzigingen tot in detail kunnen doorspreken.'

Prettig noemt hij de verplichte lockdown echter niet. 'Het was zeker niet leuk, maar er zijn ook zat ondernemers die het veel zwaarder hadden.' Blaauw geeft aan dat zijn onderbuikgevoel zei dat er iets aan zat te komen. 'Het ging te goed en te makkelijk allemaal, maar het stond op ontploffen. Nu gaan we er weer alles aan doen om te groeien en te ontwikkelen.'